Stipendije
Stipendije za studente romske nacionalnosti
Romski obrazovni fond (REF) dodjeljuje stipendije studentima romske nacionalnosti.
Više informacija
 
Stipendirani ljetni program na the European College of Liberal Arts, Berlin
The European College of Liberal Arts, Berlin pokreće stipendirani ljetni program filozofije, književnosti i povijesti umjetnosti za studente preddiplomskog studija.
Rok prijave: 9. svibnja 2011. godine
Više informacija
 
Stipendije za studij na MIB School of Management of Trieste
Konzorcij "Master in International Business", Trst raspisao je natječaj za dodjelu stipendija studentima hrvatskih sveučilišta za sljedeće studije:

MBA in International Business
Rok prijave: 30. lipnja 2011.

International Master in Tourism
Rok prijave: 21. rujna 2011.

Master in Insurance & Risk Management
Rok prijave: 25. studenog 2011.

Više informacija
 
Stipendije za poslijediplomski studij na engleskom jeziku - Tomas Bata University in Zlin, Češka Republika
Tomas Bata University u Zlinu, Češka Republika, nudi stipendije za poslijediplomski studij na engleskom jeziku na njihovom sveučilištu za akademsku godinu 2011/12.
Rok prijave: 30.lipnja 2011. godine
Detaljnije informacije
 
Stipendije za istraživanje u okviru doktoraskoga rada u Kanadi

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Wirth institut za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta, Edmonton, Kanada, raspisuju natječaj za dodjelu stipendija za istraživanja u okviru izrade doktorskoga rada. Stipendija u iznosu od 25.200,00 CAN $ bit će isplaćena u jednakim mjesečnim obrocima na kraju svakog mjeseca.
Rok prijave: 30. travnja 2011. godine
Više informacija

 
Natječaj za Školu političke filozofije i demokracije Zoran Đinđić
Fond dr. Zoran Đinđić i Fakultet Političkih znanosti uz podršku Balkanskog Fonda za demokraciju, raspisuju natječaj za prvu regionalnu “Školu političke filozofije i demokracije Zoran Đinđić“
Škola se održava u Beogradu,od 23.do 28. svibnja 2011. godine. Svi troškovi, uključujući prijevoz i smiještaj, za sudionike koji nisu iz Beograda biti će pokriveni.
Rok prijave: 15.04.2011.
Više informacija
 
Stipendije za studiranje u Njemačkoj
Sveučilište u Bielefeldu, Sveučilište Paderborn, Sveučilište primijenjenih znanosti Bielefeld i Sveučilište Ostwestfalen-Lippe dodjeljuju stipendije za studij na jednom od ova četiri sveučilišta.
Rok prijave je 15.05.2011. godine.
Više informacija
 
Stipendije Jagelonskog sveučilišta u Krakowu
Jagelonsko sveučilište u Krakovu, Poljska, raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija Zaklade kraljica Jadviga za akademsku godinu 2011./2012.
Rok prijave: 15. lipnja 2011. godine
Detaljnije informacije
 
Stipendija- Graz “Best of South East”
Sveučilište u Grazu poziva studente na stipendirani program ''Best of South East'' za akademsku godinu 2011/12.
Rok prijave: 15. travnja 2011. godine
Detaljnije informacije
 
Stipendije - European Forum Alpbach 2011, Austrija
Raspisan je natječaj za dodjelu 500 stipendija u sklopu European Foruma Alpbach 2011 koji će se održati od 18. kolovoza do 3. rujna 2011. godine u mjestu Alpabach u Tirolu, Austrija.
Više informacija

 
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH i Veleposlanstvo Francuske Republike u RH objavili su Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Francuske Republike.
Rok za prijavu: 11. travnja 2011.
Detaljnije informacije
 
Posljednji rok za prijave za stipendije na Central European Universityju
Institut za razvoj obrazovanja, ovlašteni predstavnik Central European Universityja (CEU) za Hrvatsku, upućuje posljednji poziv za prijave na natječaj za stipendije i upis na studij na CEU za akademsku godinu 2011./12. Natječaj za potpune i djelomične stipendije za diplomske programe i doktorate na CEU otvoren je do 14.ožujka 2011.
Saznaj više
 
Financijska potpora za hrvatske doktorande u inozemstvu
Global Supplementary Grants Program nudi stipendije u iznosu do 56.000 kuna godišnje

Institut za razvoj obrazovanja raspisao je natječaj za djelomičnu financijsku potporu za doktorski studij u inozemstvu. Global Supplementary Grants Program, koji financira Institut Otvoreno društvo, otvoren je za prijave studenata upisanih na poslijediplomski (doktorski) studij u području humanističkih i društvenih znanosti na sveučilištima u Europi, Sjevernoj Americi, Australiji, Aziji te Bliskom istoku. Ovisno o mjestu studija, rokovi za prijavu otvoreni su do 1. travnja 2011. ili do 31. svibnja 2011.  Natječaj i dodatne informacije o programu dostupne su na stranicama internetskog portala www.stipendije.info.
Saznaj više
 
Stipendije MZOŠ-a i vlade SAD-a: program Fulbright i program Hubert H. Humphrey
A) Stipendije programa Fulbright

1.   Stipendije za postdoktorska istraživanja u trajanju od jednog ili dva semestra

2.   Stipendije za prijedoktorska istraživanja u trajanju od dva semestra (uvjet: akademski naziv magistra znanosti ili upisan doktorski studij u RH)

Natječaj je otvoren za sva znanstvena područja. Prioritet: amerikanistika, poljoprivreda, antropologija, bio-znanosti, ekonomija/poslovno upravljanje, tehničke znanosti, zaštita okoliša, povijest, informacijska tehnologija, pravo, političke znanosti, sociologija, javna politika, javna uprava, turizam.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na web-stranici Veleposlanstva SAD-a

3.   Doktorski studij iz područja prirodnih i tehničkih znanosti na vodećim američkim sveučilištima (5 godina)

Područja/polja/grane: zrakoplovstvo, raketna i svemirska tehnika, agronomija, astronomija i astrofizika, biologija, biomedicina, kemija, računarstvo, elektroenergetika, strojarstvo, elektrotehnika, građevinarstvo, kemijsko inženjerstvo, rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo, ekologija i zaštita okoliša, geoznanosti, geologija, geofizika s meteorologijom, informacijske znanosti, materijali, matematika, neuroznanost, znanost o moru, javno zdravstvo (biostatistika i epidemiologija), fizika.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

B) Stipendije programa Hubert H. Humphrey

Jednogodišnje usavršavanje na sveučilištima u SAD-u namijenjeno državnoj upravi, lokalnoj samoupravi, pravosudnom sustavu, nevladinim udrugama, novinarima itd., u trajanju od 10 mjeseci.

Uvjet: visoka stručna sprema; iskustvo u rukovođenju, pet godina iskustva u jednom od navedenih područja: novinarstvo, politika upravljanja prirodnim resursima, zaštita okoliša i klimatske promjene, analiza javne politike i javna uprava, gospodarski razvoj, financije i bankarstvo, razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, upravljanje ljudskim resursima, pravo/ljudska prava, urbanizam i regionalno planiranje, tehnologijska politika i upravljanje, obrazovanje - planiranje, upravljanje i politika, javno zdravstvo - politika i upravljanje, obrazovanje o sprečavanju zlouporabe psihoaktivnih tvari/liječenje i prevencija, HIV/AIDS - politika i prevencija, podučavanje engleskog kao stranog jezika - usavršavanje nastavnika ili razvoj kurikula, sprečavanje trgovine ljudima.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

Opći uvjeti za kategorije pod A i B (osim A 3.):

Stipendije se dodjeljuju za istraživanje i usavršavanje na sveučilištima u SAD-u. Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studija niti omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u.

Kandidati trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u RH i znanju engleskog jezika.


C) Stipendije programa Fulbright i Hrvatsko-američke zaklade za obrazovanje i izobrazbu (HAZ/CAFET)

U suradnji s Hrvatsko-američkom zakladom za obrazovanje i izobrazbu (HAZ/CAFET) raspisuje se natječaj za dodjelu stipendija za jednogodišnji ili dvogodišnji sveučilišni magistarski studij (master's degree program) na američkim sveučilištima.

Područja/polja/grane: pravo, ekonomija, novinarstvo/komunikologija, zaštita okoliša, energetska sigurnost/politika, javna politika, javna uprava, javno zdravstvo - politika/upravljanje, političke znanosti, međunarodni odnosi, obrazovanje - politika/upravljanje, poljoprivreda - politika/upravljanje.

Više informacija o ovom programu te obrazac za online prijavu može se dobiti na
web-stranici Veleposlanstva SAD-a

Rok za prijavu za sve stipendije: 1. svibnja 2011.

Detaljne upute i linkovi za online prijave nalaze se na web-stranicama Veleposlanstva SAD-a. Razmatrat će se samo prijave s potpunom dokumentacijom.

Osim online prijave, potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju. Dodatna dokumentacija šalje se do naznačenog roka na sljedeću adresu:

Embassy of the United States of America
Thomasa Jeffersona 2
10010 Zagreb


Letak: Fulbright
 
Korean Government Scholarship Program
Veleposlanstvo Republike Koreje obavijestilo je o stipendiranom programu ''Korean Government Scholarship Program for graduate students for the year 2011''.
Saznaj više
 
Stipendije za poslijediplomski studij na Tomas Bata University in Zlin, Češka Republika
Tomas Bata University u Zlinu, Češka Republika, nudi stipendije za poslijediplomski studij na njihovom sveučilištu za akademsku godinu 2011/12.
Rok prijave: 28. veljače 2011. godine
Detaljnije informacije
 
Stipendije za magisterij u Republici Indoneziji
Veleposlanstvo Republike Indonezije nudi stipendije za magisterij u Republici Indoneziji u 2011. godini.
Više informacija
 
Stipendija iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti objavila je natječaj za stipendiju iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" koja omogućuje hrvatskim državljanima poslijediplomski studij na Harvardskom sveučilištu u akademskoj godini 2011./2012.
Natječaj je otvoren do 11. veljače 2011. godine.
Detaljnije informacije
 
Jednogodišnja stipendija BAYHOST 2011/12
Slobodna Država Bavarska sponzorira jednogodišnju stipendiju za poslijediplomske i doktorske studije na sveučilištima u Bavarskoj.
Rok prijave: 15. veljače 2011. godine
Više informacija
 
NATJEČAJ ZA STIPENDIJE "MENADŽERI/CE U KULTURI IZ SREDNJE I ISTOČNE EUROPE" 2011/12
Zaklada Robert Bosch Stiftung dodjeljuje dvanaest stipendija menadžerima/cama u kulturi iz Srednje i Istočne Europe za trinaestomjesečno usavršavanje u kulturnom menadžmentu u Njemačkoj.
Stipendisti/ce će imati priliku raditi u kulturnim institucijama diljem Njemačke (izuzev Berlina) i predstavit će kroz realizaciju inovativnih projekata mlađe umjetnike i kulturnu scenu svojih zemalja u Njemačkoj. Dio programa je i edukacija u vidu seminara na području planiranja projekata, timskog rada, PR-a i odnosa s javnošću te poslovnog pregovaranja.
Saznaj više
 
Stipendija za usavršavanje i provedbu istraživanja u talijanskoj regiji FVG
Dodjeljuju se stipendije za usavršavanje i provedbu istraživanja u trajanju od 18 mjeseci u znanstvenim institucijama talijanske regije Furlanija-Julijska krajina (Friuli Venezia Giulia -FVG).
Saznaj više
 
« Početak«123456789»Kraj »

Stranica 7 od 9
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk