Sveučilište u Rijeci

Riječko je Sveučilište osnovano 1973. godine kao logično okrupnjivanje visokoobrazovnih institucija u zapadnoj Hrvatskoj čiji korijeni sežu u 17. stoljeće kada je osnovana Jezuitska gimnazija u Rijeci. Od osnutka je prolazilo kroz niz transformacija koje su uglavnom bile posljedica izmjena nacionalne visokoobrazovne politike.

Danas Sveučilište integrira funkcije svojih sastavnica te osigurava njihovo jedinstveno i usklađeno djelovanje. Misija mu je posvećena donošenju strateških i razvojnih odluka o brojnim pitanjima funkcioniranja akademske zajednice te kontinuirano poticanje međunarodne kompetitivnosti u svim područjima znanstvenog, umjetničkog i stručnog djelovanja. Kroz aktivnu suradnju s gospodarstvom i partnerstvima za razvoj zajednice Sveučilište nastoji doprinijeti sociokulturnoj tranziciji u društvo znanja.

Vizija zacrtava ulazak Sveučilišta u Rijeci među 500 europskih sveučilišta, stoga se ono opredijelilo za dinamičan razvoj koji sustavno i organizirano potiče mobilnost i razvijanje istraživačkih karijera te omogućuje izražavanje talenta i poduzetničke energije svakog pojedinca.

Dobro došli na naše Sveučilište!


OPĆI PODATCI


Sveučilište u Rijeci


sjedište: Trg braće Mažuranića 10, 51000 Rijeka

OIB: 64218323816

matični BROJ (mb): 3337413

matični broj subjekta (MBS): 040131108

e-adresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

IBAN: HR8023600001101322186 ZaBa 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk