Studenti Sveučilišta u Rijeci
Cilj svih studijskih programa na Sveučilištu u Rijeci jest pružiti studentima dovoljno teoretskih i praktičnih znanja na temelju kojih će se nakon okončanja pojedinog studija uspješno uključiti u svijet rada ili svijet znanosti.
Na Sveučilištu u Rijeci studentom se postaje upisom na fakultet/akademiju ili sveučilišni odjel.

Student može izabrati redoviti ili izvanredni studij. 
Redoviti su oni studenti koji studiraju prema programu koji se temelji u punoj nastavnoj satnici i dužni su redovito pohađati nastavu te ispunjavati sve nastavne obveze. 
Izvanredni studenti su oni studenti koji obrazovni program pohađaju uz rad ili drugu aktivnost koja traži posebno prilagođene termine i načine izvođenja studija u skladu s izvedbenim planom nastave. 

Status studenta dokazuje se studentskom iskaznicom. 


Novosti

Privremena lista dobitnika stipendija/financijskih pomoći iz programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov"

Nakon provedene administrativne provjere i evaluacije prijava na Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih potpora iz programa Solidarnost Fonda "Aleksandar Abramov", Povjerenstvo Fonda objavljuje privremenu listu studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju/financijsku pomoć. Privremenu listu možete preuzeti na sljedećoj poveznici

Raspisana 4 natječaja za Rektorove nagrade

Sveučilište u Rijeci 15. ožujka 2019. godine raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u 2018./2019. akademskoj godini: 
  • Rektorova nagrada za studenta volontera godine
  • Rektorova nagrada za studentski aktivizam
  • Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad
  • Rektorova nagrada za sport
Prijave na natječaje zaprimaju se zaključno s 8. travnja 2019. godine do 12:00 sati. 

Saznaj više


Stipendije Fonda "Aleksandar Abramov" - obavijest

Obavještavamo studente prijavljene na Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih pomoći iz programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" da će privremena rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju/financijsku pomoć biti objavljena nakon 20. ožujka 2019. godine. 

Privremena rang-lista dobitnika stipendija za izvrsnost u 2018./2019. ak. god.

Nakon provedene administrativne provjere i evaluacije prijava na Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2018./2019. ak. god., Evaluacijski odbor za dodjelu stipendija za izvrsnost objavljuje privremenu rang-listu sa 102 kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju. Privremenu rang-listu i upute za podnošenje prigovora na privremenu rang-listu možete preuzeti ovdje.  
Prigovore je moguće podnijeti do uključivo 5. ožujka 2019. godine.  
 

Stipendije za izvrsnost - obavijest

Obavještavamo studente prijavljene na Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost da će privremena rang-lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju biti objavljena krajem veljače.  
 


Arhiva

Izdvajamo

Zajednički izborni kolegiji u 2018./2019. ak. god.

Osim izbornih kolegija na upisanom studiju matičnog visokog učilišta, radi stjecanja dopunskih znanja, studenti mogu izabrati i polagati kolegije s drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Popis ponuđenih zajedničkih izbornih kolegija u zimskom i ljetnom semestru 2018./2019. akad. god. možete pogledati ovdje.  


Zdravstvena zašitita studenata
Letak
Popis liječnika

Vodič za brucoše riječkog sveučilišta
 

Promotivni video o visokom obrazovanju

Studentski centar Rijeka i Kampus 

Vodič za studente u traženju privatnog smještaja 

Sveučilišni savjetovališni centar

LDAP administratori za studente

Priručnik "Akademsko pisanje"


 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk