Programi EU 2007-2013
Temeljna misija Centra za EU projekte jest podrška istraživačima i sastavnicama Sveučilišta, ali i drugim potencijalnim korisnicima u gospodarstvu, u postupcima predlaganja i provođenja međunarodnih projekata, a osobito projekata iz Okvirnog programa EU. Cilj rada centra je jačanje sinergije znanosti i gospodarstva te doprinos gospodarstvenoj konkurentnosti na regionalnoj i nacionalnoj razini.

CIP
CIP - Competitiveness and Innovation Framework Programme

Dodjelom bespovratnih sredstava kroz CIP program Europska komisija potiče povećanje konkurentnosti i kapaciteta za inovacije, napredak društva znanja i osiguravanje sigurnih i održivih izvora energije za Europu. Program je namjenjen kako zemljama Europske unije tako i Hrvatskoj.
Saznaj više
 
IPA
Republika Hrvatska bila je korisnica IPA programa do trenutka stupanja u članstvo EU, no prethodno odobreni IPA projekti normalno će se provoditi i nakon pristupanja, sve do dogovorenog datuma završetka projekta.
Za Sveučilište u Rijeci od posebnog su interesa
Fond za ulaganje u znanosti i inovacije (IPA IIIC), OP za Razvoj ljudskih potencijala (IPA IV), IPA Adriatica i  IPA Slovenija-Hrvatska.
Saznaj više
 
Sedmi okvirni program
Proračun: Ukupni proračun iznosi 50,5 milijardi eura za sedmogodišnji program FP7 te dodatnih 2,7 milijardi eura za petogodišnji Euratom program za nuklearna istraživanja.
Osnovna ideja u okviru ovog programa jest stvaranje jedinstvenog Europskog istraživačkog prostora (European Research Area).
Saznaj više
 
Strukturni i investicijski fondovi

Strukturni fondovi i Kohezijski fond EU u službi su Kohezijske politike EU. Cilj ove politike, koja iznosi preko trećine proračuna EU, je ostvariti gospodarsku i društvenu koheziju odnosno ujednačen razvoj unutar Europske unije. Iz ovih se fondova stoga financiraju razvojni projekti koji doprinose smanjivanju razlika između razvijenijih i manje razvijenih dijelova EU kao i promicanju ukupne konkurentnosti europskog društva i gospodarstva.

Saznaj više
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk