17. Festival znanosti

ponedjeljak, 1. travnja 2019.

U organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i suorganizaciji Sveučilišta u Rijeci, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te uz brojne suorganizatore (Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva ''Universitas'' i Sveučilišna knjižnica Rijeka) od 8. do 13. travnja 2019. u Rijeci i okolici bit će održan 17. Festival znanosti s temom ''Boje''.

Festival znanosti održava se u više od 20 gradova Hrvatske. U Rijeci Festival znanosti ima više od 150 događanja, koja će se održavati na više od 30 lokacija, a svojim bogatim programom obuhvatit će sve uzraste.

Radionice i predavanja održavat će se u Prirodoslovnom muzeju, u Astronomskom centru Rijeka i na brojnim  sastavnicama Sveučilišta u Rijeci a javna popularna predavanja održavat će se u popodnevnim satima i na Kampusu na Trsatu, u prostoru ''Akvarija'' (9. i 10. travnja) te u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (12. travnja).

Izdvajamo i Otvoreni dan sveučilišnih odjela, koji će svoja vrata otvoriti u utorak, 9. travnja 2019.

Manifestacija obuhvaća preko 50 različitih aktivnosti: predavanja, radionice, igrokaze, kratka znanstvena izlaganja... Svoja vrata u tjednu Festivala otvoriti će i Građevinski fakultet (10. travnja), Pomorski fakultet (11. travnja) te Državni hidrometeorološki zavod – Pomorski meteorološki ured Rijeka.

Ove godine manifestacija Vrtići za vrtiće okupit će 22 predškolske ustanove te oko 500 predškolaca, koji će svoje radove predstavljati u Prirodoslovnom muzeju u srijedu, 11. Travnja, od 10 do 12 sati, a u četvrtak, 11. travnja,  u Vijećnici Grada Rijeke svoje projekte na temu ''Boje'' izložit će 9 osnovnih te 8 srednjih škola u sklopu programa Škole za škole.

Izdvajamo i izložbu iz programa Festivala - Inteligencija biljaka, interaktivnu izložbu u organizaciji Centra za promociju nauka iz Beograda i Prirodoslovnog muzeja u Rijeci, čije će otvorenje biti 8. travnja u 17 sati u Prirodoslovnom muzeju.

Info-štand Festivala znanosti možete posjetiti na Korzu od 3.  do 12. travnja 2019. od 10 do 16 sati te sudjelovati u Znanosti na Korzu svakoga dana u tjednu Festivala od 12 do 14 sati.

Otvorenje Festivala znanosti bit će održano u ponedjeljak, 8. travnja 2019. u Vijećnici Grada Rijeke s početkom u 11 sati, nakon čega slijedi tribina u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i udruge Universitas: Glasaj za Europu / Glasaj za znanost (uvodničarka: Snježana Prijić Samaržija, gosti: Boris Jokić, Zoran Kurelić, Ivana Maletić, Sanja Modrić, Tonino Picula, David Smith, moderatorica: Nataša Božić Šarić).

 

Više informacija možete pronaći na mrežnima stranicama Festivala

na www.festivalznanosti.hr

 

LETAK


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk