Američki studenti volontiraju u Rijeci
Ponedjeljak, 25.03.2019.

ponedjeljak, 25. ožujka 2019.

Studenti s Državnog sveučilišta New York (SUNY) posjetili su Rektorat Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 25. ožujka 2019., gdje ih je u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije dočekala voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Iva Tijan, uz Ninu Kolaković iz Ureda rektorice, predstavnicu Ureda za međunarodnu mobilnost Erasmus Patriziu Pelčić te predstavnika UNIRI Erasmus Student Networka Petra Prpića. Dočeku američkih studenata prisustvovao je i Tino Vodanović, službeni volonter Sveučilišta u Rijeci. Skupina američkih studenata boravi u Rijeci od 22. do 31. ožujka 2019., a vrijeme u Rijeci provest će volontirajući u sklopu projekta Civic and Community Engagement in Rijeka.

Ovaj koncept zapravo podrazumijeva upoznavanje studenata sa zajednicom i direktno djelovanje na konkretnim problemima u ''stvarnome'' životu. Građanski angažman podrazumijeva rad na tome da se naprave pozitivne promjene u životu naših zajednica i na razvoju kombinacije znanja, vještina, vrijednosti, kao i motivacije da se ta promjena učini. Također obuhvaća sudjelovanje pojedinaca u aktivnostima od osobe i javne važnosti, koja su istovremeno individualno obogaćivanje vlastitoga života, a i društveno korisna zajednici.

Angažman u zajednici podrazumijeva suradnju između visokoškolskih institucija i njihovih zajednica (na lokalnoj, regionalnoj, državnoj ili globalnoj razini) za obostrano korisnu razmjenu znanja i resursa u kontekstu partnerstva i uzajamnosti.

Delegacija je stigla u petak, 22. ožujka 2019. u Studentsko naselje "Ivan Goran Kovačić" Studentskog centra Rijeka, a ondje su ih dočekali predsjednica UNIRI Studentskog zbora Pegi Pavletić, predstavnik UNIRI Erasmus Student Networka Petar Prpić i Iva Tijan iz Ureda rektorice, sektora za međunarodne odnose.

Na Rektoratu su izmijenili svoja iskustva s predstavnicima Sveučilišta te se ukratko upoznali s radom Sveučilišta u Rijeci, nakon čega su dali izjave za medije.

Delegaciju predvode prof. dr. sc. Christine A. Lai i prof. dr. sc. Michael Littman, a studentice i studenti su: Vincent D. Argentieri, Ashley E. Balicki, Natalie E. France, Kathryn P. Guard, Raymond J. Ignasiak, Irene S. Nkrumah, Nakia Hock i Amber Martinez.

Studenti s ovog američkog sveučilišta već drugu godinu zaredom svoje proljetne praznike provode u Rijeci, a u nastavku svojega posjeta posjetit će Osnovnu školu ''Škurinje'', gdje će se kroz radionice upoznati s programom za djecu romske nacionalnosti, Katedralu sv. Vida, Povijesno-pomorski muzej Rijeka, Astronomski centar Rijeka te Američki kutak u ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu. Susrest će se i s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i predstavnicima Erasmus Student Networka


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk