Industrijska baština Siska
Ponedjeljak, 11.03.2019.

ponedjeljak, 11. ožujka 2019.

Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Muzejom grada Rijeke i Udrugom za očuvanje industrijske baštine ''Pro Torpedo'' ugošćuje Gradski muzej Sisak i Fotogaleriju Siscia Obscura na izložbi fotografija sisačke industrijske baštine. U utorak, 12. ožujka u Muzeju grada Rijeke bit će predstavljena izložba ''Industrijska baština grada Siska''.

Grad Sisak značajno je industrijsko središte Hrvatske 20. stoljeća, u kojem su djelovala različita  industrijska postrojenja: Pivovara iz 1855. godine, postrojenje Shella u krugu ''INA rafinerije'', Tvornica žeste Petra Teslića – današnja ''Segestica'', Gradska munjara – prva električna centrala iz 1907. godine, kao i niz drugih.

Gradski muzej Sisak potiče teme industrijske baštine, kao i prezentaciju i revitalizaciju istih te sudjeluje u projektu ''Info centar industrijske baštine – Holandska kuća'', koji obnavlja jedan od simbola industrijske baštine Siska.

U utorak, 12. ožujka u  19 sati u Muzeju grada Rijeke bit će predstavljena izložba mr. sc. Vlatka Čakširana ''Industrijska baština grada Siska'', koja obuhvaća fotografije sisačke industrijske baštine iz oka fotografa Stanka Abadžića, Damira Matijevića, Janka Belaja i Miroslava Arbutine. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk