O akademskom rangiranju
Ponedjeljak, 11.03.2019.ponedjeljak, 11. ožujka 2019.


Udruga za razvoj visokog školstva ''Universitas'' poziva zainteresirane na tribinu pod nazivom ''Akademska rangiranja: izazovi i perspektive''. Panelisti tribine bit će: dr. sc. Irena Petrušić, voditeljica Odjela za istraživanje i razvoj u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje i prof. dr. sc. Alen Ružić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci.

Akademska rangiranja popularan su i praktičan alat za prikazivanje kvalitete visokih učilišta. Važno je pritom imati na umu što rangiranja jesu, što mjere, kako mjere ali i najvažnije, koja su im ograničenja. Osim tih elemenata, na tribini će se dati i pregled postojećeg stanja i mogućnosti hrvatskih visokih učilišta iz rakursa najpoznatijih svjetskih ljestvica te europskog i nacionalnog konteksta visokog obrazovanja. Prikazat će se i pozicije i perspektive Sveučilišta u Rijeci te će se uputiti na njihovu ovisnost o institucijskim pokazateljima i specifičnim metrijskim metodama. U tom kontekstu, izlaganje će dati i pregled strateških aktivnosti koje Sveučilište u Rijeci poduzima u poticanju znanstvene i umjetničke produktivnosti, unapređenju sustava institucijskog istraživanja te u upravljanju međunarodnom znanstvenom vidljivošću.

Tribinu će moderirati izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić, prorektorica za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete Sveučilišta u Rijeci i predsjednica ''Universitasa''.

Tribina će biti održana u četvrtak, 14. ožujka 2019. u 13.30 sati u predavaonici 241, 2. kat Učiteljskog fakulteta, Kampus Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišna avenija 6.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk