Predstavnici UNIRI na EDUFairu
Petak, 08.03.2019.

petak, 8. ožujka 2019.

Prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i pomoćnica rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije za razvojnu politiku i promociju predvodi tim Sveučilišta u Rijeci na 16. Sajmu obrazovanja EDUFairu 2019. u Beogradu 8. i p. ožujka.

 

Na Sajmu sudjeluje 6 sastavnica Sveučilišta u Rijeci (Ekonomski fakultet, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Fakultet zdravstvenih studija, Građevinski fakultet, Pomorski fakultet i Tehnički fakultet) i 11 predstavnica, a to su:

EFRI: Iris Duić, Diana Ježina

FMTU: prof. dr. sc. Dora Smolčić Jurdana, izv. prof. dr. sc. Marinela Krstinić Nižić, gđa. Denis Turalija

FZSRI: prof. Deana Švaljug, doc. dr. sc. Sandra Bošković

GRADRI: doc. dr. sc. Sanja Šurdonja, doc. dr. sc. Nevena Dragičević

PFRI: Una Kukić

RITEH: doc. dr. sc. Tea Marohnić

Na Sajmu su bili prisutni i g. Gordan Bakota, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Srbiji i dr. sc. Stjepan Glas, opunomoćeni ministar.

 


 

Podsjećamo, Sveučilište u Rijeci nedavno je osnovalo Povjerenstvo za internacionalizaciju i programe privlačenja studenata, za čiju je predsjednicu izabrana pomoćnica rektorice za razvojnu politiku i promociju prof. dr. Dora Smolčić Jurdana koja je ujedno i članica Podskupine za promociju visokih učilišta Hrvatske u inozemstvu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Senat Sveučilišta u Rijeci u okviru dokumenta kojim se definiraju prioriteti Sveučilišta identificirao potrebu snažnijih aktivnosti na privlačenju studenata i unapređenju internacionalizacije u domeni studiranja.

Pad broja stanovnika u Hrvatskoj i tendencija da dio hrvatskih studenata odabire studij u nekoj od inozemnih zemalja uočena je i na nacionalnoj razini te su u državnom proračunu za ovu godinu prvi put Agenciji za mobilnost i programe EU-a odobrena sredstava za nastupe na sajmovima visokog obrazovanja u inozemstvu u visini od 300 tisuća kuna uz koordinaciju s veleposlanstvima i konzulatima Hrvatske.

Osim Sajma u Beogradu, planira se sudjelovanje i na sajmu u Kijevu i na European Association for International Education u rujnu Helsinkiju, sajmu namijenjenom umrežavanju visokih učilišta.

 

O Sajmu

Na Sajmu u Beogradu posjetitelji mogu dobiti sve informacije o obrazovanju, savjete o izradi motivacijskih pisama i upoznaju predstavnike više od 100 obrazovnih institucija iz Srbije, Europe, Amerike, Kanade i Kine. Pored informacija o studiranju mogu se informirati i o školama stranih jezika, srednjim školama i internatima u Srbiji i inozemstvu.

Mladi koji još nisu odlučili što žele studirati , tijekom EDUfair-a mogu probati riješiti na testove profesionalne orijentacije Centigrade i Preview, koje je za potrebe jasnog definiranja profesionalnih predispozicija razvio Cambridge Occupational Analysts, tim stručnjaka iz Velike Britanije.

Jedan od noviteta koje EDUfair ove godine donosi u Srbiju je i autentični elektronski sustav digitalnog prepoznavanja interesa, koji predstavlja moderan način obilaska sajma. Kad se besplatno registriraju na portalu integraledu.rs, posjetitelji dobivaju personaliziranu kartu za sajam, kao i mapu kretanja kroz EDUfair, kreiranu u skladu sa njihovim potrebama. Pored besplatnog ulaza, ovaj sustav posjetiteljima omogućava značajnu uštedu vremena, kao i maksimalnu preglednost svih mogućnosti.

Posebnu potvrdu kvalitete ovoj manifestaciji daje činjenica da je EDUfair u Beogradu nedavno postao dio najveće savjetodavne mreže za obrazovanje u jugoistočnoj Europi – Integraledu.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk