Održan Erasmus Welcome Day
Srijeda, 06.03.2019.

srijeda, 6. ožujka 2019.

Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci organizirao je danas, 6. ožujka 2019. u zgradi Građevinskog fakulteta na Kampusu informativni dan - Erasmus Welcome Day za dolazne Erasmus studente koji već osmu godinu u okviru programa Erasmus dolaze na studijski boravak na Sveučilištem u Rijeci.

U ljetnom semestru 2018./2019. na Sveučilištu u Rijeci studirat će 98 Erasmus studenata, a sveukupno će u akademskoj godini 2018./2019. na Sveučilištu studirati 221 Erasmus student.

Akademija primijenjenih umjetnosti ugostiti će  jednog studenta iz Njemačke.

Filozofski fakultet ugostit će trinaest studenata iz Austrije, Italije, Makedonije, Latvije, Finske, Poljske, Turske i Portugala.

Na Ekonomskom će fakultetu studijski boravak ostvariti dvadeset i tri studenta iz Slovačke, Francuske,  Bugarske, Poljske, Nizozemske, Italije, Španjolske, Latvije, Rumunjske i Grčke.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u ljetnom semestru 2018./2019. studirati će dvadeset i osam studenata iz Španjolske, Slovačke, Češke, Mađarske, Bugarske, Latvije, Njemačke, Italije, Finske, Rumunjske, Velike Britanije i Portugala.

Pomorski fakultet ugostit će osamnaest studenata iz Grčke, Njemačke, Latvije, Litve, Estonije, Poljske.

Na Građevinskom fakultetu studirati će jedan student iz Portugala.

Dva studenta iz Makedonije studirati će na Medicinskom fakultetu.

Na Pravnom fakultetu studirat će pet studenta iz Poljske, Italije i Mađarske.

Tehnički fakultet ugostit će četiri studenta iz Poljske i Italije.

Jedan student iz Latvije ostvariti će studijski boravak na Učiteljskom fakultetu.

Fakultet zdravstvenih studija  ugostiti će dva studenta iz Turske.

Osim Erasmus studenata iz Europske unije, informativnom danu su prisustvovali i CEEPUS studenti, studenti koji dolaze na stručne prakse u okviru Erasmus programa, a i Erasmus studenti Veleučilišta u Rijeci.

Studentima su se obratile koordinatorica za Erasmus na Učiteljskom fakultetu dr. sc. Morana i Drakulić i voditeljica Ureda za mobilnost Maša Šašinka te im zaželjele uspješnu i produktivnu mobilnost, a ujedno i zabavan boravak u Rijeci i Hrvatskoj.

Djelatnice Ureda za mobilnost održale su prezentaciju o Sveučilištu u Rijeci te upoznale studente sa svim praktičnim stvarima vezanim uz studij i boravak u Rijeci i Republici Hrvatskoj.

Članovi sveučilišne udruge Erasmus Student Networka Rijeka studentima su prezentirali aktivnosti ESN-a Rijeka, a lektorica Sandra Jukić iz Riječke kroatističke škole studentima je predstavila mogućnost upisa na tečajeve hrvatskoga jezika.

Studenti su se nakon službenog dijela informativnog dana imali prilike uz domjenak družiti i upoznati svoje Erasmus kolege u atriju Građevinskog fakulteta.

Svim studentima želimo sretan početak studiranja na Sveučilištu u Rijeci!


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk