Održana 25. sjednica Senata
Utorak, 26.02.2019.


utorak, 26. veljače 2019.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 26. veljače 2019. održana je 25. sjednica Senata na kojoj je potvrđen izbor pročelnice Odjela za biotehnologiju prof. dr. st. Mirande Mladinić Pejatović, u mandatnom razdoblju od 2019. do 2022. godine.

Priznanja počasni profesor (honoris professor) dodijeljeno je prof. dr. sc. Vladimiru Parpuri. Priznanje honoris professor dodjeljuje se nastavnicima i znanstvenicima iznimnog međunarodnog ugleda koji aktivno surađuju i doprinose aktivnostima Sveučilišta u Rijeci.

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je prvi izbor u zvanje redovitih profesorica dr. sc. Aneti Stojić i dr. sc. Sanji Zubčić s Filozofskog fakulteta u Rijeci te red. prof. mr. art. Letriciji Linardić s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Rektorica se u svojem izvješću osvrnula na posjet vanjske ekspertne evaluacijske skupine vezano uz Strategiju ljudskih resursa za istraživače (HRS4R), odnosno obnovu priznanja Europske komisije HR Excellence in Research, koje je Sveučilište u Rijeci ostvarilo još 2010. godine kao prvo u Hrvatskoj i među prvih 10 u Europi.

Odlukom rektorice osnovano je Povjerenstvo za internacionalizaciju i programe privlačenja studenata  sa zadaćom provođenja aktivnosti s ciljem povećanja broja studenata i kvalitete studiranja s posebnim naglaskom na inozemne studente i Mjere za unaprjeđenje internacionalizacije u domeni studija i studenata na Sveučilištu u Rijeci.

Rektorica se u sklopu svog izvješća osvrnula i na sjednicu Rektorskog zbora te nacrt prijedloga Zakona o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju kao i aktivnostima na planu internacionalizacije. Od pravnih akata Senat Sveučilišta u Rijeci usvojio je Pravilnik Međusveučilišnog centra izvrsnosti Opatija, usklađen s ranije usvojenom Odlukom o nužnom sadržaju akata o osnivanju sveučilišnih centara.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk