Započeo Erasmus+ projekt SEEYW

Dana 1. veljače 2019. godine započeo je projekt Supporting Evidence-based Education of Youth Workers (SEEYW) sufinanciran u sklopu programa Erasmus+, Ključne aktivnosti 2, Strateška partnerstva mladih.

Postavljanjem temelja za profesionalizaciju rada s mladima i obrazovanja stručnjaka za rad s mladima, projektom će se osnažiti kapaciteti radnika s mladima i dugoročno će se doprinijeti kvaliteti rada s mladima u zemljama obuhvaćenim projektom (Hrvatska i Slovenija). Dosadašnja istraživanja i preporuke politika za rad s mladima, kako na nacionalnoj, tako i na razini EU-a, ukazali su na potrebu za kvalitetnim obrazovanjem ove vrste stručnjaka kao ključnim preduvjetom ostvarivanja kvalitete u radu s mladima.
Projektne aktivnosti uključuju ispitivanje potreba u obrazovanju i osposobljavanju radnika s mladima u Hrvatskoj i Sloveniji. Navedeno će se postići mapiranjem postojećih mogućnosti za obrazovanje i osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima, prepoznavanjem i analizom postojećih aktivnosti i programa osposobljavanja u obje partnerske zemlje, mapiranjem i analizom postojećih studijskih programa namijenjenih osposobljavanju stručnjaka za rad s mladima u Europi, s ciljem prepoznavanja suvremenih trendova u obrazovanju i osposobljavanju za rad s mladima te identificiranja obrazovnih smjerova za stručnjake za rad s mladima u Europi, te provedbom terenskog istraživanja o potrebama u obrazovanju i osposobljavanju radnika s mladima u Hrvatskoj i Sloveniji, u kojem će kao ispitanici sudjelovati stručnjaci za rad s mladima, njihovi poslodavci te mladi i donositelji odluka. Terensko istraživanje obuhvaća kombinirane kvantitativne i kvalitativne metode (on-line upitnike, fokus grupe i intervje).
Ciljevi projekta uključuju razvijanje prijedloga standarda kvalifikacija i zanimanja stručnjaka za rad s mladima, razvijanje kurikuluma progama cjeloživotnoga obrazovanja za stručnjake za rad s mladima i razvijanje kurikuluma visokoobrazovnog programa za stručnjake za rad s mladima.

Nositelj projekta je Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, a partneri su Sveučilište u Ljubljani i Sveučilište u Rijeci. Projekt će trajati do 31. kolovoza 2021. godine. 
alt
 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk