Naučite kineski jezik!
Utorak, 19.02.2019.


utorak, 19. veljače 2019.

Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci u tijeku su upisi osme generacije polaznika cjeloživotnog obrazovanja baziranih na kineskom jeziku: Kineski jezik u turizmu za početnike i  Poslovno komuniciranje na kineskom za početnike.

S obzirom na činjenicu da u strukturi gostiju sve više prevladavaju kineski turisti, u porastu su potrebe turističko–ugostiteljskih kadrova za poznavanjem osnova kineskog jezika. Ovi programi kineskog jezika nastali su sukladno potrebama ove regije orijentirane na turizam i ugostiteljstvo te zahtjevima i potrebama za stručnim usavršavanjem kadrova zaposlenih u gospodarstvu regije, što potvrđuje dosadašnja suradnja s Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, Hrvatskom turističkom zajednicom, Gradom Opatijom i Gradom Rijekom.

Svaki program obuhvaća 60 sati nastave. Nastava se izvodi na kineskom jeziku, a jezik poučavanja je engleski jezik. Program je interdisciplinaran jer predviđa usvajanje stranog jezika, pri čemu se, osim usvajanja jezičnih znanja, usvajaju i znanja iz kulturno–povijesne baštine, običaja, baštine turističke destinacije i dr.

Na kraju programa polaže se ispit nakon kojeg polaznik dobiva odgovarajuću potvrdu na hrvatskom jeziku s naznakom ostvarenih 5 ECTS bodova. Oba programa su besplatna za sve polaznike, a prijave se zaprimaju do 17. ožujka 2019. godine.

Po završetku programa polaznici će biti sposobni razumjeti osnovne izraze i fraze koji uključuju pitanja, pozdrave, ispriku itd., isto tako će razumjeti kratke rečenice tipične za svakodnevnu komunikaciju. Moći će čitati kratke dijaloge vezane uz svakodnevne situacije i sudjelovati u njima. Istovremeno će usvojiti osnovna kulturološka obilježja tipična za kinesku kulturu koja se susreću u svakodnevnom životu.

Polaznici Poslovnog komuniciranja bit će sposobni slušati, razumjeti i voditi kratke dijaloge s poslovnim partnerima, čitati i pisati osnovna jednostavna poslovna pisma. Usvojiti će osnove poslovne komunikacije u svrhu izbjegavanja i rješavanja nesporazuma u kineskom poslovnom okruženju.

Za više informacija obratite se na mail anita.radnic@fthm.hr ili na telefon 051 294 205. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk