8. Rijeka psihologije
Utorak, 19.02.2019.


utorak, 19. veljače 2019.


U prepunoj glavnoj dvorani palače Modelo održano je svečano otvaranje 8. Rijeke psihologije, tradicionalne manifestacije koja se održava o okviru Tjedna psihologije, koji se održava na nacionalnoj razini. U Rijeci i okolici u čak 14 općina i gradova bit će održano preko 100 različitih događanja.

Otvorenju su nazočili: zamjenik gradonačelnika Rijeke, Marko Filipović, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić, dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin.

''Rijeka psihologije rekla bih da je postala 'Rječina psihologije' po tome koliko je događaj narastao. Jedan od naših najvećih i najproduktivnijih odsjeka – Odsjek za psihologiju radi izvrstan posao, što pokazuje i stalno rastući interes građana za ovu manifestaciju'', kazala je dekanica Srdoč Konestra.

Edita Stilin pozdravila je skup u ime župana Zlatka Komadine te u ime Primorsko-goranske županije, koja je pokrovitelj ovogodišnje manifestacije. Marko Filipović rekao je kako je Rijeka psihologije postala prepoznatljiv riječki brend.

Manifestacija Rijeka psihologije 2019. ima i humanitarni karakter - prodajom promotivnih materijala prikupljat će se sredstva za nabavu instrumenata za fonokirurgiju Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Rijeku psihologije organizira Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci i drugi predstavnici sveučilišne zajednice, lokalne samouprave i neprofitnog sektora. Riječ je o manifestaciji čiji je cilj popularizacija psihologije i promicanje njezinog položaja u društvu kroz organizaciju popularnih predavanja, radionica, tribina, promocija, debata, izložbi i znanstvenih kafića. Štandovi na kojima možete kupiti promotivne predmete sa zanimljivostima iz psihologije bit će postavljeni na dvije lokacije. Štand na Korzu (ispred zgrade bivše Hrvatske pošte) bit će otvoren svaki dan od 18. do 23. veljače od 10 do 14 sati, dok će u Zapadnom trgovačkom centru (ZTC) štand biti otvoren od 18. do 22. veljače od 16 do 20 sati, a 23. i 24. veljače (vikend) od 12 do 18 sati.

Sudjelovanje je za građene besplatno,
a više o programu 8. Rijeke psihologije možete saznati na
mrežnim stranicama Rijeke psihologije.

Glavni pokrovitelj je Primorsko-goranska županija, a projekt su financijski podržali: Grad Rijeka, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Filozofski fakultet u Rijeci i njegovi Odsjek za psihologiju te Centar za primijenjenu psihologiju, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Studentski centar Rijeka, Hrvatska psihološka komora, Zajednica Talijana u Rijeci, Prospekt, 3D2 visual i Tiskara Bat-print.

 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk