Sastanak s Ivanom Maletić
Utorak, 19.02.2019.

 


utorak, 19. veljače 2019.  

U zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci održan je jučer popodne radni sastanak Uprave Sveučilišta sa zastupnicom Republike Hrvatske u Parlamentu Europske unije gđom Ivanom Maletić s temom detaljnijeg upoznavanja s mogućnostima intenzivnijeg korištenja fondova EU u budućem periodu financiranja.  

Na sastanku sa zastupnicom u Parlamentu EU Ivanom Maletić bili su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, prorektor za financije i poslovanje prof. dr. sc. Davor Vašiček, zatim prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić i prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić te predstavnice Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci. Glavno područje interesa jučerašnjeg susreta bila je primarno tema o EU proračunu nakon 2020. s posebnim naglaskom na financiranja znanstvenih istraživanja u budućem periodu te daljnjeg poticanja sudjelovanja hrvatskih znanstvenika i institucija u okvirnim programima EU, ali jednako tako i realizacija financiranja iz izvora EU u segmentu institucionalnih infrastrukturnih projekata. 

Sveučilište u Rijeci je prema podacima analitike Udruge gradova RH objavljenih lani jedno od najuspješnijih u povlačenju financija iz fondova EU, a zapažene su rezultate ostvarile i njegove sastavnice, posebno Pomorski fakultet u Rijeci i Medicinski fakultet u Rijeci.

Udruga gradova objedinila je podatke od 2010. do 2018. o iskoristivosti sredstava iz strukturnih fondova EU te ih u povodu  5. obljetnice ulaska RH u EU plasirala javnosti u jesen 2018. Prema tada objavljenim podatcima Udruge gradova, u kategoriji korisnik državnog proračuna i prema odrednici ''nositelj projekata'' Sveučilište u Rijeci je na prvom mjestu ljestvice u Primorsko-goranskoj  županiji sa dobivenih 48,1 milijun eura iz strukturnih fondova EU, dok je na razini države zauzelo šesto mjesto ljestvice.  
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk