O korištenju europskih fondova
Četvrtak, 24.01.2019.

četvrtak, 24. siječnja 2019.

U zgradi Rektorata Sveučilišta u Rijeci danas je održan radni sastanak o temi iscrpnijeg upoznavanja s mogućnostima intenzivnijeg korištenja fondova Europske unije i njihovih instrumenata u pogledu financiranja rada mladih znanstvenika.

Zastupnica Republike Hrvatske u Parlamentu Europske unije Biljana Borzan i saborski zastupnik izv. prof. dr. sc. Željko Jovanović, ujedno i član saborskog Odbora za obrazovanje, znanosti i kulturu na sastanku s prorektoricom za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senkom Maćešić, pomoćnikom rektorice za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva prof. dr. sc. Sašom Zelenikom, prof. dr. sc. Mirandom Mladinić Pejatović, članicom Savjeta Sveučilišta u Rijeci te voditeljicom Centra za EU projekte Sveučilišta u Rijeci Natašom Jakominić Marot razgovarali su o poticanju sudjelovanja hrvatskih znanstvenika i institucija u okvirnim programima EU, s posebnim naglaskom na mogućnosti povećanja broja i oblika financijskih instrumenata i pridruženih sredstava dostupnih za RH i druge EU13 zemlje u sljedećem programu Horizon Europe (2021. - 2027.).

Podsjetimo, Sveučilište u Rijeci je prema podatcima analitike Udruge gradova RH objavljenih lani jedno od najuspješnijih u povlačenju financija iz fondova EU, a zapažene su rezultate ostvarile i njegove sastavnice, posebno Pomorski fakultet u Rijeci i Medicinski fakultet u Rijeci. 

Udruga gradova objedinila je podatke od 2010. do 2018. o iskoristivosti sredstava iz strukturnih fondova EU te ih u povodu  5. obljetnice ulaska RH u EU plasirala u jesen 2018. javnosti. Prema tada objavljenim podatcima Udruge gradova, u kategoriji ustanova korisnica državnog proračuna, i prema odrednici ''nositelj projekata'' Sveučilište u Rijeci je na 1. mjestu ljestvice u Primorsko-goranskoj županiji s dobivenih 48,1 milijun eura iz strukturnih fondova EU, dok je na razini države zauzelo 6. mjesto na ljestvici.  

alt


alt


 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk