Održana 23. sjednica Senata
Utorak, 22.01.2019.

utorak, 22. siječnja 2019.

Na 23. sjednici Senata, održanoj 22. siječnja 2019., na dužnost prorektorice za osiguravanje i unaprjeđivanje kvalitete imenovana izv. prof. dr. sc. Marta Žuvić s Odjela za biotehnologiju. Mandat prorektorici započinje 1. veljače. Potvrđen je prvi izbor u zvanje redovitih profesorica dr. sc. Patrizii Poščić i dr. sc. Sandi Martinčić Ipšić s Odjela za informatiku. Izbor u trajno naslovno zvanje redovite profesorice potvrđen je i dr. sc. Alemki Markotić s Medicinskog fakulteta.

Senat je uvojio Prioritete Sveučilišta u Rijeci 2018./2019. - Iskoraci i posebnosti, s naglaskom na povećanju broja studenata i kvalitete studiranja, povećanju znanstvene i umjetničke produkcije - poboljšanju pozicije na rang listama (Europske mreže sveučilišta), kreiranju novog modela/sustava transfera znanja i suradnje sa zajednicom – povećanju regionalnog utjecaja i dr.

Usvojena je Odluka o osnivanje Stručnog vijeća za informatizaciju sa zadaćom utvrđivanja postojeće razine informatizacije Sveučilišnih aktivnosti, kao i predlaganje prioriteta informatizacije.

Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u svojim se izvješćima osvrnula na nacrt prijedloga Zakona o osiguranju  kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti te pozvala sastavnice da se uključe i u ovogodišnji Festival znanosti, čija tema će biti Boje.

U sklopu izvješća  predstavnika studenata istaknuto je kako je Generalna skupština Ujedinjenih Naroda usvojila 24. siječnja kao Internacionalni dan obrazovanja, kao proslavu uloge obrazovanja za mir i razvoj.

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk