Blagdansko primanje
Utorak, 18.12.2018.

utorak, 18. prosinca 2018.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas je održano tradicionalno blagdansko primanje i dodjela zahvalnica djelatnicima Sveučilišta - znanstvenicima, umjetnicima i studentima, koji su u prošloj godini doprinijeli promicanju, napretku i ugledu Sveučilišta u Rijeci.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija uručila je zahvalnice znanstvenicima, umjetnicima i studentima za ostvarena postignuća tijekom 2018. godine, godine u kojoj Sveučilište obilježava 45. obljetnicu osnivanja te 385 godina postojanja visokoga obrazovanja u Rijeci. Zahvalnice su dodijeljene pojedincima, timovima ili organizacijama i to: dobitnicima državnih nagrada, nagrada Primorsko-goranske županije i nagrada Grada Rijeke, međunarodnih priznanja i nagrada, nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, strukovnih nagrada, sportskih nagrada te studentima dobitnicima raznih nagrada, kao i studentima vrhunskim sportašima. Posebne zahvalnice, od ove godine po prvi puta, dodijeljene su ustrojbenim jedinicama Sveučilišta, koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

''Današnjim danom zaključujemo obilježavanje 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci i 385 godina visokoškolskog obrazovanja u Rijeci, obljetnice koje smo obilježavali kroz cijelu 2018. godinu. Nema ljepšeg trenutka za zahvaliti vama koji ste doprinijeli podizanju ugleda Sveučilišta i svojim radom i postignućima promicali naše vrijednosti – znanost, obrazovanje, ali i ''treću misiju sveučilišta'' – društveni angažman. Danas smo nažalost svjedoci tzv. ''krize prosvjetiteljstva'', a prošlog sam tjedna sudjelovala na konferenciji u Beču na kojoj su se potpisnici obvezali da će promicati vrijednosti prosvjetiteljstva, odnosno prosvjećenosti. Suprotstaviti se moramo kulturi ignorancije i inzistirati na znanstvenoj 'težini', jer neznanje je društvu najveći neprijatelj. Moramo biti spremni prihvaćati kritike, ali kritike utemeljene na znanju i na argumentima. Sigurna sam da upravo vi, koji činite 'korak više' to najbolje razumijete'', zaključila je rektorica te ponaosob pročitala svakog dobitnika/dobitnicu zahvalnice i naziv nagrade koju je dobio/dobila. Od ove su godine po prvi puta dodijeljene i posebne zahvalnice sveučilišnim ustrojbenim jedinicama i organizacijama koje su koje su pratile institucijske iskorake u domeni sveučilišnih prioriteta.

 

POPIS DOBITNIKA ZAHVALNICA
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk