Održana 22. sjednica Senata
Utorak, 18.12.2018.


utorak, 18. prosinca 2018.

Na 22. sjednici Senata održanog 18. prosinca 2018. počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je prof. dr. sc. Aleksandri Pejčić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju u mirovini, Učiteljski fakultet te prof. dr. sc. Goranu Kalogjeri, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini, Filozofski fakultet.

Prof. dr. sc. Jasminki Giacometti s Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci potvrđen je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je dr. sc. Lidiji Vujičić s Učiteljskog fakulteta, dr. sc. Mirandi Mladinić Pejatović s Odjela za biotehnologiju, dr. sc. Štefici Dvornik i dr. sc. Tei Schnurrer Luke Vrbanić s Medicinskog fakulteta.

U nastavku sjednice prvi put je dodijeljeno i priznanje počasni profesor (honoris professor) dr. sc. Igoru Meziću. Prof. dr. sc. Igor Mezić je već dulje prepoznat kroz izuzetan doprinos u istraživanjima vezanim uz fundamentalne matematičke teme u nelinearnoj dinamici i kompleksnim sustavima s primjenom na mehaniku fluida, nanotehnologiju, energetsku učinkovitost u zgradama te na probleme zagađenja okoliša i matematizaciju socijalnih znanosti. Njegov međunarodni ugled i doprinos ogleda se i u suradnji sa znanstvenicima Sveučilišta u Rijeci te kroz aktivno sudjelovanje u radu Međunarodnog znanstvenog savjeta Sveučilišta u Rijeci.

Senat je donio odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019. Sveučilište će dodijeliti najviše 100 stipendija za izvrsnost redovitim studentima preddiplomskih, diplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija. 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk