Universities of Englihtnment
Ponedjeljak, 17.12.2018.

ponedjeljak, 17. prosinca 2018.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je prošloga tjedna, kao predstavnica Rektorskog zbora Republike Hrvatske, na konferenciji pod nazivom Universities of Englihtenment, održanoj u Beču.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici rektorskih zborova zemalja: Austrije, Češke, Njemačke, Italije, Poljske, Slovačke, Slovenije i Švicarske. Na konferenciji se raspravljalo o ulozi sveučilišta  u društvu, utjecaju na zajednicu i izazove s kojima se društvo u cjelini susreće. Važno je da sveučilišta sudjeluju u stvaranju vrijednosti koje utječu na prosvjećivanju, očuvanju integriteta istraživanja i znanosti te na polju društvene i javne odgovornosti akademske zajednice. ''Na sveučilištu je da širi ideju slobodnog i kritičkog mišljenja utemeljenog na znanju, dokazima i činjenicama, ali i slobodnog kritičkog mišljenja koje ne zakida univerzalna ljudska prava svakog čovjeka'', izjavila je na konferenciji rektorica Prijić Samaržija.

Sudionici konferencije potpisali su deklaraciju o akademskim vrijednostima i integritetu izstraživanja i poučavanja. 
  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk