10 godina Riječke kroatističke škole
Četvrtak, 13.12.2018.

četvrtak, 13. listopada 2018.


Riječka kroatistička škola (RKŠ) koja djeluje pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci proslavila je prošloga tjedna 10 obljetnicu djelovanja. Kroz koje promiče poznavanje hrvatskog jezika, književnosti i kulture u međunarodnom okviru te razvija suvremene metode poučavanja hrvatskog kao drugog ili stranog jezika, promiče mobilnost te organizira ispite za provjeru znanja hrvatskoga jezika kao drugoga ili stranoga.

 

Prisutnima su se obratili:

pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja izv. prof. dr. sc. Ivana Franić,

akademik Daniel Rukavina, raniji rektor Sveučilišta u Rijeci,

prorektorica za informatizaciju i organizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić,

dekanica Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Ines Srdoč Konestra,

pročelnica Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc. Sanja Zubčić i

doc. dr. sc. Željka Macan, voditeljica Riječke kroatističke škole.

 

Doc. Macan predstavila je ukratko rad Škole i zahvalila svim prošlim i sadašnjim djelatnicima, suradnicima i partnerima.

Pročelnica Zubčić, koja je bila i 1. voditeljica RKŠ-a pohvalila je rad Škole i naglasila dobru i neraskidivu suradnju s Odsjekom za kroatistiku.

Dekanica Srdoč Konestra istaknula je kako je Fakultet ponosan na RKŠ te zahvalila Sveučilištu što je u datom trenutnu podržalo njeno osnivanje.

Prorektorica Maćešić naglasila je važnost jezika kao temelja komunikacije, kao i važnost njegovanja ''malih jezika'' te izrazila podršku radu RKŠ-u u tome smjeru.

Akademik Rukavina prisjetio se osnivanja RKŠ-a za vrijeme njegovog rektorskog mandata, zahvalio tadašnjem prorektoru za nastavu prof. dr. sc. Goranu Kalogjeri na podršci pri osnivanju te istakao kao je impresioniran desetogodišnjim radom Škole.

Pomoćnica ministrice, prof. Franić čestitala je u ime ministrice znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženke Divjak i Ministarstva, naglasivši kako Ministarstvo želi biti dodatna potpora ovakvim kvalitetnim projektima. Istaknula je i važnost očuvanja lokalnih jezičnih, književnih i kulturnih identiteta i baštine, čime Rijeka i okolica zaista obiluje.

Više o Riječkoj kroatističkoj školi možete saznati na mrežnim stranicama Škole. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk