O karijernom savjetovanju
Srijeda, 12.12.2018.

srijeda, 12. prosinca 2018.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, 5. prosinca 2018. godine, održana je regionalna radionica pod nazivom ''Važnost karijernog savjetovanja u visokom obrazovanju: Kako odgovoriti na potrebe tržišta rada?''. Radionicu je organiziralo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje te Sveučilište u Rijeci.

Na radionici je sudjelovalo 60 sudionika, uglavnom karijernih savjetnika sa visokih učilišta, uz predstavnike Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te članove Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere Republike Hrvatske. Predavanja su održali prof. dr. sc. Rachel Mulvey sa Sveučilišta u Warwicku (Velika Britanija), prof. dr. sc. Zoran Sušanj i Nikoleta Zubić sa Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Mina Đorđević, predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Na radionici su predstavljeni primjeri dobre prakse u radu savjetnika za profesionalno usmjeravanje u EU i Velikoj Britaniji, govorilo se o odabiru karijere i budućim potrebama na tržištu rada u RH te o mogućnostima osnaživanja uloge karijernih savjetnika na visokim učilištima.

Regionalna radionica organizirana je u okviru ESF projekta „Unaprjeđenje sustava pružanja usluga cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i razvoja karijere jačanjem uloge Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere u Republici Hrvatskoj“ u cilju osnaživanja dionika sustava cjeloživotnog profesionalnog umjeravanja u Hrvatskoj. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk