Rezultati HRMinHEI-a
Petak, 30.11.2018.

petak, 30. studenog 2018.

Rezultati projekta ''Modernizacija visokih učilišta putem unaprjeđenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima'' (HRMinHEI) predstavljeni su u petak, 30. studenoga 2018. na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci.

HRMinHEI dvogodišnji je (2016.-2018.) projekt financiran sredstvima Erasmus + Europske unije čija je svrha potaknuti raspravu o organizacijskoj učinkovitosti visokih učilišta, načinima na koji institucije visokog obrazovanja razvijaju i prate ljudske potencijale te potiču njihovu izvrsnost. Nositelj je projekta Agencija za znanost i visoko obrazovanje, a partneri Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Visoko učilište Algebra, Danube University Krems iz Austrije i University of Tampere iz Finske.

Događanje je otvorila prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci te istaknula kako je važno osvijestiti samih uprava visokih učilišta za razvoj ljudskih potencijala i formaliziranje ove funkcije. ''Projekt HRMinHEI iznjedrio je određene procese i alate korisne Sveučilištu Rijeci, a vjerujem i drugim visokim učilištima u Hrvatskoj i Europi'', dodala je rektorica Prijić Samaržija.

Na konferenciji je predstavljen inovativni online alat za samovrednovanje i analizu funkcije upravljanja ljudskim potencijalima (ULJP-a) na europskim visokim učilištima razvijen u sklopu projekta i dostupan visokim učilištima iz Hrvatske i čitave Europe na mrežnoj stranici
https://hrminhei.azvo.hr 

Također su predstavljene i smjernice za upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, odabrani procesi i alati vezani uz razvoj ULJP-a na  Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci i Visokom učilištu Algebra. Sudionici su također imali prigodu čuti na koji način Sveučilište u Zadru i Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu razvijaju ovu funkciju.
Kroz projekt je izrađen i objavljen dokument Pregled suvremenih europskih i nacionalnih  politika upravljanja  ljudskim potencijalima  na visokim učilištima  u Europskom prostoru  visokog obrazovanja. Rad pruža teorijsku osnovu i okvir kroz deset ključnih dimenzija upravljanja ljudskim potencijalima i ilustrira njihove promjene na visokim učilištima. Donosi i kratku raspravu o postojećim politikama na razini Europske unije te donosi analizu propisa i politika povezanih s upravljanjem ljudskim resursima u području visokog obrazovanja za Republiku Hrvatsku, Austriju i Finsku.

Projekt HRMinHEI (Modernizacija visokih učilišta putem unapređenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima - Modernisation of Higher Education Institutions through enhancement of Human Resources Management function) provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje od 2016. do 2018. godine. Partneri su projekta: Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Visoko učilište Algebra te Danube University Krems iz Austrije i University of Tampere iz Finske. Projekt je sufinanciran sredstvima iz programa Erasmus+ Europske unije i iznosi 241.725 eura.

 


 


 

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk