O industrijskoj i maritimnoj baštini
Petak, 30.11.2018.

petak, 30. studenog 2018.

Centar za industrijsku baštinu i Centar za napredne studije jugoistočne Europe Sveučilišta u Rijeci u sklopu projekta ''Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine'' organizirali su 28. i 29. studenog 2018. dvodnevni edukacijski program za djelatnike u turizmu.

Edukacija se fokusirala na upoznavanje djelatnika u turizmu s budućom rutom industrijske i maritimne baštine, objektima u procesu prenamjene te temama povezanim s industrijskom baštinom grada Rijeke u kontekstu stvaranja jedinstvenog kulturno-turističkog proizvoda koji doprinosi prepoznatljivost, posjećenosti i razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Ovogodišnja edukacija za djelatnike u turizmu prva je u nizu te je sljedeća planirana za 2019. godinu.

Prvi je dan održana edukativna šetnja sa stručnim vodstvom Ivane Golob Mihić i Velida Đekića po točkama buduće šetnice koja se izrađuje u sklopu projekta, dok su se drugoga dana održala predavanja u prostorima RiHuba. Pročelnik gradskog odjela za kulturu g. Ivan Šarar upoznao je djelatnike u turizmu sa projektom i budućim planovima oko obnove dvaju zaštićenih spomenika kulture. Voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke, Dominik Damiš  govorio je o radu na prezentaciji turističkih proizvoda na području Rijeke i šire te novitetima koji se planiraju za 2019. godinu, a uveliko mogu pomoći turističkim vodičima u njihovom radu. Izv. prof. dr. sc. Zrinka Zadel, s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održala je izlaganje pod nazivom Industrijska baština – od resursa do konkurentnog turističkog proizvoda s europskim i svjetskim primjerima korištenja industrijske baštine u svrhe turizma. Kristina Pandža iz Centra za industrijsku baštinu ukratko je predstavila tehničke detalje projekta te pozvala na suradnju turističkih djelatnika i Centra na polju edukacije o kulturnoj i industrijskoj baštini grada. Predavanjem o Riječkom trgovačkom društvu i Palači Šećerane ravnatelj Muzeja grada Rijeke mr.sc. Ervin Dubrović zatvorio je prvu u nizu edukacija za djelatnike u turizmu.

Odaziv na edukaciju je bio velik, kao i interes o temama na polju kulture i budućim gradskim planovima koji sežu u 2019. i 2020. godinu.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk