Potpisivanje sporazuma
Petak, 23.11.2018.

petak, 23. studenog 2018.

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci danas, 23. studenog 2018. održano je svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci i Hrvatske udruge za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku (MIPRO).

Sporazum su potpisali prorektorica za informatizaciju i organizaciju Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Senka Maćešić i predsjednik MIPRO-a dr. sc. Miroslav Poljak. Koordinatorica aktivnosti u okviru sporazuma sa strane Sveučilišta bit će pročelnica Odjela za informatiku izv. prof. dr. sc. Patrizia Poščić, a sa strane MIPRO-a prof. dr. sc. Karolj Skala, potpredsjednik Udruge.

Suradnja će obuhvatiti: razvoj i prijenos znanja  na području informacijsko-komunikacijskih tehnologija, zajednički utjecaj na razvoj gospodarstva te suradnju na nacionalnim i EU projektima i sudjelovanje u organizacijskim i promidžbenim aktivnostima, ali i potencijalno druga područja.

''U području informacijsko-komunikacijskih tehnologija sigurno nas očekuje uzbudljiva budućnost. Razvoj naših znanstvenika iz tih područja podupire MIPRO, kao što i znanstvenici Sveučilišta u Rijeci podupiru razvoj te udruge. Algoritmima danas možemo razviti sustave za predviđanja i za upravljanje sustavima, a sva dostignuća moramo koristiti u korist što većega broja ljudi'', izjavila je prorektorica Maćešić.

''Naša udruga proslavila je 41. godinu postojanja i otprilike je vršnjak riječkog Sveučilišta. Oduvijek je bila spona gospodarstva, akademske zajednice i javnih servisa. Surađivat ćemo na nacionalnim i na europskim projektima i zajedno organizirati događanja. Nadamo se također kadrovima UNIRI pomladiti udrugu. Izazova ima puno, a potencijalni projekti za suradnju su nebrojeni'', kazao je predsjednik MIPRO-a dr. Poljak.

''Mi već imamo prilično dobar odnos i sinkronizirano iskustvo, a tendencije su u Europi da udruge dobivaju sve veći značaj. Zato imamo još veću odgovornost da kod ulaska novih tehnologija budemo svojevrsni kontrolni mehanizam. Već u 2019. organizirat ćemo dva pozvana predavanja o temama: sigurnost te marketing te konferenciju o pametnim gradovima i pametnim otocima'', istaknuo je prof. Skala.

''Djelatnici Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci aktivno sudjeluju na konferencijama MIPRO-a, kao djelatnici s naših ostalih sastavnica. Želimo zajedno raditi na ICT projektima, na korist zajednice'', zaključila je pročelnica Poščić.

MIPRO je najveći skup o ICT-u u ovome dijelu Europe, a održat će se u svibnju 2019. po 42. put. http://www.mipro.hr/
 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk