Održana 21. sjednica Senata
Utorak, 20.11.2018.utorak, 20. studenog 2018.

Na 21. sjednici Senata održanoj 20. studenog 2018. potvrđen je prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora dr. sc. Alenu Jugoviću, dekanu Pomorskog fakulteta te dr. sc. Miljenku Kovačeviću s Medicinskog fakulteta.

Prof. dr. sc. Ivan Vanja Frančišković  razriješen je na osobni zahtjev dužnosti člana Upravnog odbora Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a za novog je člana potvrđen professor emeritus Bruno Grbac.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u svojem je izvješću navela kako će centralni događaj završetka obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci biti 18. prosinca 2018. Nakon redovite sjednice Senata bit će upriličeno tradicionalno blagdansko primanje za nagrađene znanstvenike, umjetnike i studente. Djelatnicima Sveučilišta u Rijeci bit će osigurane ulaznice za balet ''4 bolera'' u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca.

Najavljen je i dolazak ministrice prof. dr. sc. Blaženke Divjak za 7. prosinca 2018. u sklopu konferencije Hrvatskog kvalifikacijskog odbora koja će biti održana u Rijeci na Građevinskom fakultetu pod nazivom Hrvatski kvalifikacijski okvir – mehanizam za osiguravanje relevantnosti obrazovanja. Cilj konferencije je predstavljanje novosti na svim razinama obrazovanja u Hrvatskoj, a očekuje se sudjelovanje predstavnika stalnog predstavništva RH pri Europskoj uniji te brojnih visokih uzvanika.

Rektorica je pozvala članove Senata na drugi diseminacijski seminar u sklopu Erasmus plus projekta Modernizacija visokih učilišta putem unaprjeđenja funkcije upravljanja ljudskim potencijalima, koji će biti održan 30. studenog 2018. Svrha projekta je jačanje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima na visokim učilištima i izrada inovativnog alata za samoprocjenu učinkovitosti upravljanja ljudskim resursima (benchmarking tool).

U nastavku sjednice Senata pomoćnik rektorice za poduzetništvo prof. dr. sc. Damir Zec održao je prezentaciju o transferu znanja na Sveučilištu - prijedlog aktivnosti.

Tematska točka Senata bila je prezentacija ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmine Havranek o aktivnostima Agencije (osiguravanje kvalitete i nacrt prijedloga Zakona o postupcima vrednovanja kvalitete visokih učilišta i znanstvenih organizacija).


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk