Kampus približen građanima
Ponedjeljak, 19.11.2018.

ponedjeljak, 19. studenog 2018.

Program jesenske Razgled(nice) započeo je u 15.30 sati ispred restorana Kampus i nastavio se laganom šetnjom uz vodstvo kroz Studentsko naselje (SC) do Građevinskog fakulteta prema Odjelu za matematiku te završio na Učiteljskom fakultetu. Nakon razgibavanja tijela i uma uslijedilo je opuštajuće druženje uz zakusku i glazbu u ''Akvariju''.  

Pozdravne govore održali su prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić i prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić s Odjela za fiziku, voditeljica Kampus Kreativnog tima Sveučilišta u Rijeci.

Razgledavanje studentskog naselja Studentskog centra Rijeka - restorana Kampus i paviljona za studentski smještaj vodio je upravitelj Studentskog naselja 'Trsat'' g. Dalibor Božić.

Građevinskim fakultetom, kroz Hidrotehnički laboratorij, koji je opremljen za eksperimentalni rad u općoj mehanici fluida, tečenju, međudjelovanju vode i sedimenata, hidrologiji površinskih i podzemnih voda, hidrauličkim građevinama, hidrodinamici valova i transportu sedimenata, građene je provela dr. sc. Ivana Sušanj Čule.

Na Odjelu za  matematiku dr. sc. Andrea Švob predstavila je aktualna istraživanja Odjela te provela građane kroz izložbu ''IMAGINARY – čarobna matematika''.

Zadnja je postaja bio Učiteljski fakultet i razgledavanje izložbe studentskih radova te šetnja kroz predavaonice i radionice u okviru sastavnice, koje je vodio doc. dr. sc. Marinko Lazzarich.

Oko 19 sati slijedio je povratak u ''Akvarij'' i druženje uz zakusku i koncert akustičnog dua koji čine Mateo Resman i Alen Mančić.

 

Sveučilišni Kampus dio je programa 27 susjedstava koji nastaje u sklopu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe, stvarajući neformalne mreže inter-susjednih kulturnih aktivnosti i nove društvene centre. Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.

Sveučilište u Rijeci je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim (KKT) u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica  asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim, Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki.

Dugoročni cilj djelovanja inicijative (KKT) je otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih projekata i događanja na Kampusu.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk