Susjedsko druženje
Utorak, 13.11.2018.

utorak, 13. studenog 2018.


Kampus kreativni tim u okviru programskog pravca ''27 susjedstava'' (Rijeka EPK 2020.) nastavlja s upoznavanjem sugrađana i sugrađanki s prostorom i radom sveučilišnog Kampusa i to putem vođenih tura kroz sastavnice Sveučilišta u Rijeci. Pozvani su svi građani i građanke, susjedi i susjede da se u petak, 16. studenog s početkom u 15,30 sati priključe prijateljskom druženju i zajedničkom otkrivanju susjedstva Kampus. 

Program jesenske Razgled(nice) započinje u 15.30 sati ispred restorana Kampus i nastavlja se laganom šetnjom uz vodstvo kroz Studentsko naselje (SC) do Građevinskog fakulteta  prema Odjelu za matematiku te završava na Učiteljskom fakultetu. Nakon razgibavanja tijela i uma slijedi opuštajuće druženje uz zakusku i glazbu, i to na samom vrhu Kampusa (cafè bar Akvarij) s kojeg se pruža panoramski pogled na Rijeku. Dobrodošli su svi željni uvida, razgledavanja i otkrivanja Kampusa u dobrom susjedskom raspoloženju.

 

RAZGLED(NICA) Kampus

petak, 16. studenog 2018. s početkom u 15.30 sati

Ulica Radmile Matejčić 5 ( Restoran Kampus)

 

Program:

 

15.30                         okupljanje u Akvariju uz osvježenje


16.00                         pozdravni govori

prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić i

prof. dr. sc. Rajka Jurdana Šepić

 

16.10 - 16.40            Studentsko naselje (SCRI) – razgledavanje restorana Kampus i paviljona za studentski smještaj, uživanje u panoramskom pogledu s krovne terase Studentskog centra.

Voditelj: upravitelj Studentskog naselja ''Trsat'' g. Dalibor Božić

 

16.50 - 17.20            Građevinski fakultet - posjet Hidrotehničkom laboratoriju koji je opremljen za eksperimentalni rad u općoj mehanici fluida, tečenju, međudjelovanju vode i sedimenata, hidrologiji površinskih i podzemnih voda, hidrauličkim građevinama, hidrodinamici valova i transportu sedimenata.

Voditeljica: dr. sc. Ivana Sušanj Čule

  

17.30 - 18.00            Odjel za  matematiku - predstavljanje aktualnih istraživanja Odjela za matematiku te vođeno razgledavanje izložbe ''IMAGINARY – čarobna matematika''

Voditeljica : dr. sc. Andrea Švob

 

18.10 - 18.40            Učiteljski fakultet – razgledavanje izložbe studentskih radova, šetnja kroz predavaonice i radionice u okviru sastavnice.

Voditelj: dr. sc. Marinko Lazzarich

 

19.00 - 20.30            povratak na terasu Akvarija; druženje uz zakusku i koncert  - akustični duo Mateo Resman i Alen Mančić

 

 

Sveučilišni Kampus dio je programa 27 susjedstava koji nastaje u sklopu Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020, programa koji pruža višestruke prilike za kulturnu razmjenu diljem cijele Europe, stvarajući neformalne mreže inter-susjednih kulturnih aktivnosti i nove društvene centre. Kampus kao jedno od 27 susjedstava jedinstven je primjer sinergije znanosti i kulture grada koja se događa na svim razinama.

Sveučilište u Rijeci je tijekom 2017. godine oformilo širu radnu skupinu naziva Kampus kreativni tim (KKT) u kojoj sudjeluje veći broj profesora/ica  asistenata/ica, kulturnjaka i studenata te operativni tim, Izvršni odbor KKT-a čija je zadaća koordinacija i operacionalizacija predloženih ideja, projekata i programa koji bi se kroz sljedeće dvije godine (2019./2020.) odvijali u suradnji Sveučilišta, EPK 2020. i građana/nki.

Dugoročni cilj djelovanja inicijative (KKT) je otvaranje i približavanje Sveučilišnog Kampusa na Trsatu široj društvenoj zajednici odnosno uključivanje lokalnog stanovništva u provedbu zajedničkih projekata i događanja na Kampusu. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk