Otpočeli Dani Voje Radoičića
Ponedjeljak, 05.11.2018.

ponedjeljak, 5. studenog 2018.

U prostorima Studentskog centra na sveučilišnom je Kampusu održano otvorenje izložbe Fotogrupe ''Baltazar''  Sveučilišta u Rijeci. Otvorenjem ove izložbe otpočelo je obilježavanje Dana Voje Radoičića, poznatog riječkog umjetnika, koji će ove godine biti obilježeni po prvi puta. Idejni začetnici i organizatori ovog projekta su: Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Studentski centar Rijeka.

Prisutnima su se obratili: prorektor za znanosti Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić, dekanica Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci izv. prof. mr. art. Letricija Linardić i upravitelj Studentskog naselja ''Trsat'' Studentskog centra Rijeka g. Dalibor Božić.

Otvorenje izložbe popratio je i glazbeni nastup 2. a razreda Osnovne škole ''Vladimir Gortan''.

Prorektor Ružić izjavio je: ''Pokojni je Vojo Radoičić svojim umjetničkim radom Gradu koji teče dao dimenziju kolorita, sreće i optimizma zajednice. Sveučilište u Rijeci razvija kulturu sudjelovanja i aktivnosti u zajednici u kojoj djeluje, a obol koji je g. Radoičić dao Rijeci i dalje je živ i nastavlja djelovati u životu ovoga grada''.

''Rad Voje Radoičića omiljen je svim generacijama. Nadamo se da će on postati lajtmotiv za jedna budući umjetnički festival, koji bi promovirao stvaralaštvo mladih'', kazala je dekanica Linardić te najavila bogat tjedni program obilježavanja 1. Dana Voje Radoičića.

Dalibor Božić ispred Studentskog centra naglasio je kako je SC-u iznimno drago da može biti jedan od domaćina ove nove manifestacije te dodao: ''Rad Voje Radoičića i njegov jednostavan izričaj i pozitivan duh opće je prihvaćen, pogotovo među mladima. Ovdje u Studentskom centru velika je fluktuacija mladih na dnevnoj razini te se nadamo da će ovu izložbu grupe ''Baltazar'', koja ostaje otvorena, vidjeti što veći broj mladih. Nadamo se i da će rad g. Radoičića biti značajan dio u predstavljanju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020. godine.''

Martina Ivanišević, studentica 4. godine Medicine i jedna od osnivačica sveučilišne fotogrupe ''Baltazar'' rekla je nešto više o samoj izložbi, čiji je cilj bio predstavljanje rada našeg poznatog umjetnika te pozvala prisutne u razgledavanje izložbe, koja ostaje otvorena do 20. studenog.

 


U razdoblju od 5. do 20. studenog 2018. godine, različitim će se aktivnostima obilježiti stvaralaštvo slavnog riječkog umjetnika, koje čini neizostavan i prepoznatljiv dio identiteta grada Rijeke.


Od 2. do 10. studenog u prostoru atrija Gradskog kazališta lutaka, za vrijeme trajanja 23. revije lutkarskih kazališta, bit će izložene lutke koje je izradio Vojo Radoičić.

Izložba će se moći razgledati radnim danom od 12 do 16 sati. Od 5. do 12. studenog održat će se izložba ''Dani Voje Radoičić'' na panoima Grada Rijeke.

Od 6. do 19. studenog bit će izložba dječjih radova na temu ''Kišobran Voje Radoičića'' u gradskim izlozima.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk