Dani Učiteljskog fakulteta u Rijeci
Srijeda, 24.10.2018.

srijeda, 24. listopada 2018.

Tijekom cijeloga tjedna, od 22. do 27. listopada obilježavaju se Dani Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Danas, 24. listopada 2018. održana je centralna proslava – svečana sjednica Fakultetskog vijeća. Predstavljan je i prvi broj, odnosno dvobroj znanstvenog časopisa Odgojno-obrazovne teme.

Sjednicom je predsjedala dekanica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Lidija Vujičić.

U ime Uprave Sveučilišta obratila se prorektorica za studije i studente prof. dr. sc. Sanja Barić: ''Prenosim srdačne pozdrave i iskrene čestitke rektorice Snježane Prijić Samaržije. Živimo u vrlo teškim vremenima. Teškim moralno, etički, politički, financijski… U tim teškim vremenima Učiteljski fakultet uspijeva zadržati svoj entuzijazam i hvala vam na tome. Vaša je uloga neizmjerno važna, jer upravo vi oblikujete ljude koji će sutra oblikovati nove generacije i morate im usađivati prave vrijednosti. Hvala vam na vašem radu, trudu, angažmanu i entuzijazmu! Ono što radite ima smisla, jer uvijek ima smisla boriti se i biti najbolji što se može.

U ime primorsko-goranskog župana g. Zlatka Komadine obratila se pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin, a u ime gradonačelnika Rijeke mr. sc. Vojka Obersnela gđa Sanda Sušanj, pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Grada Rijeke.

Pjevački zbor učiteljskog fakulteta oplemenio je ovu sjednicu izvođenjem nekoliko glazbenih brojeva.

Svečanost je nastavljena prema programu, a valja istaći kako je predstavljen i prvi broj, odnosno dvobroj znanstvenog časopisa Učiteljskog fakulteta u Rijeci Odgojno-obrazovne teme, koji će doprinijeti kreiranju znanstvenoga diskursa o pitanju odgojno-obrazovnih tema, učenja, poučavanja te uloge učitelja i odgajatelja u suvremenom društvu.

PROGRAM

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk