Elementi nove vizualne priče
Ponedjeljak, 22.10.2018.

ponedjeljak, 22. listopada 2018.

U dvorani ''Akvarij'' Studentskog centra Rijeka na kampusu Sveučilišta u Rijeci danas je održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni elementi novog vizualnog koncepta Sveučilišta u Rijeci: službene mrežne stranice Sveučilišta te dvije mobilne aplikacije: UniRi i MenzaRi, kao i projekt Kišobran. Aplikacije su programirali studenti Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci: Milan Trbojević, Ivan Ćaleta Car i Ivan Zubak

Projekt Kišobran predstavio je Renato Stanković, asistent na Odsjeka za kulturalne studije filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Idejno rješenje izgleda novih mrežnih stranica dizajnirala je Lea Jurin iz Studija Mikser.

''Sveučilište je ponosno što su studenti učinili ovdje puno i odigrali glavnu ulogu. Vizualni elementi usmjereni primarno prema studentskoj populaciji kao svojim korisnicima i nastali su zbog njihovih potreba. Započet će s radom sukcesivnim redoslijedom u narednih mjesec dana s obzirom na međusobnu tehničku uvjetovanost i njihove sadržaje'', rekla je rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Lea Jurin, dizajnerica, istaknula je:  U dizajn je dodana tirkizna boja, kao modernija i pristupačnija boja, u odnosu na plavu koja je korporativna. Glavni simbol novog dizajna je kapljica, jer je Rijeka grad poznat po moru, Rječini, kiši… i svekolikim gibanjima''.

Novi će web imati tzv. prospektus, jednu vrst interaktivnoga kalendara, a cijela će stranica biti interaktivna i otvorena. Nove mrežne stranice trebale bi biti online kroz 20-ak dana.

Renato Stanković opisao je projekt Kišobran, koji će omogućiti edukaciju studenata u pogledu medijske pismenosti i proizvodnje medijskih sadržaja: ''Projekt se na Kulturalnim studijima inkubira već 3. godinu. Kroz kolegij Stručna praksa, studenti mogu dobivati ECTS bodove radeći na medijskim sadržajima. U sklopu Kišobrana, uskoro bi trebao zaživjeti i studentski portal. Prvu će generaciju studenata mentorirati Branko Mijić, a za prvu glavnu urednicu odabrana je Franka Blažić''.

Nakon što nove službene mrežne stranice Sveučilišta u Rijeci budu završene, bit će uvedena u radi i mobilna aplikacija UniRi, budući da će ''vući'' većinu podataka s weba.

Druga aplikacija MenzaRi bit će u ''pogonu'' nakon usuglašavanja sa Studentskim centrom Rijeka, a razvijena je prvenstveno kako bi ponudila studentima dnevni pregled ponuda studentskih restorana.

Planira se da će novi vizualni koncept biti u potpunosti uveden do kraja kalendarske godine sa zaokruživanjem 45. obljetnice Sveučilišta.


 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk