Tjedan karijera na Ekonomskom
Ponedjeljak, 22.10.2018.


ponedjeljak, 22. listopada 2018.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Centar za karijere EFRI u razdoblju od 22. do 26. listopada 2018. godine organiziraju prvi „Tjedan karijera EFRI“ – mjesto na kojem će se susresti iskustvo, ambiciozni mladi ljudi i uspješni poslovni subjekti.

Cilj je informirati studente o poslovnim mogućnostima i trendovima u poslovnom okruženju te ih povezati s potencijalnim poslodavcima. Po prvi puta, Ekonomski fakultet u Rijeci okupit će na jednom mjestu svoje partnere iz svijeta gospodarstva koji će kroz razne interaktivne sadržaje predstaviti studentima svoje aktivnosti, prenijeti im svoje znanje te ih informirati o prilikama koje im se nude za vrijeme i po završetku studiranja.

Cijeli tjedan stručnjaci iz prakse će studentima pričati o aktualnim ekonomskim trendovima. Tako će predstavnici BKS Banke, Maersk Croatia, Porezne uprave, Oktal Pharme, Primorske banke, Hrvatske pošte i drugi, kroz zanimljiva predavanja studentima približiti aktualne poslovne izazove s kojima se svakodnevno suočavaju, prenijeti svoja praktična iskustva te ih informirati o prilikama za zapošljavanje.

Osim toga, poslodavci će na Fakultetu predstavljati studentske poslove, stručne prakse i stipendije koje nude studentima. Tako će svi zainteresirani, o poslovnim prilikama koje im se nude, moći doznati od predstavnika portala danasradim.hr ili o stručnim praksama od agencije IntegralEdu.

Jedan dan rezerviran je i za udruge CeKaDe, ESN Rijeka, STARTUP, Oaza, PaRiter i druge koje će svim zainteresiranima reći više o svojim projektima, volontiranju te kako im se priključiti. Udruga Centar za kulturu dijaloga (CeKaDe) će predstaviti projekt ''Hrana i zajednica'' kojem je cilj, uz predlaganje rješenja za problem nedovoljnog doniranja i prekomjernog bacanja hrane u gradu Rijeci i u Hrvatskoj, upravo uključivanje studenata u društveno korisni rad i njihov angažman na konkretnim problemima u zajednici. U projektu sudjeluje 78 studenata riječkog Sveučilišta, a projektom se unose promjene u nastavni plan 10 kolegija. Ovaj europski projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a jedan od partnera je i Ekonomski fakultet u Rijeci.

Centar za karijere Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci će tijekom Tjedna karijera održati edukativne radionice o stručnim praksama, pisanju CV-a i molbi za posao, a program će dodatno obogatiti i studentska konferencija u organizaciji Centra i studentske udruge AIESEC koja će se održati u četvrtak, 25. listopada, a na Fakultet će dovesti predstavnike Lidl Hrvatska d.o.o., Erste&Steiermärkische Banke d.d. i drugih poduzeća.

Zadnji dan bogatog programa rezerviran je za one koji tek razmišljaju o studentskom životu – maturante. Fakultet je za njih osmislio poseban program kojim će im pokazati koje im se sve mogućnosti nude studiranjem na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

Sudjelovanje na Tjednu karijera EFRI besplatno je za sve zainteresirane građane. 

Na određene aktivnosti popratnog programa Tjedna karijera obvezna je prijava, zbog ograničenog broja mjesta i to putem online obrasca.

PROGRAM  
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk