Tribina o mirenju u Vijećnici
Četvrtak, 18.10.2018.

četvrtak, 18. listopada 2018.

U sklopu Tjedna mirenja u ponedjeljak, 22. listopada 2018. s početkom u 17 sati u Vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, bit će održana tribina pod nazivom ''Mirenje/medijacija pr(a)vi način rješavanja konflikata i sporova''. Tribinu organiziraju Hrvatska udruga za mirenje (HUM) iz Zagreba i udruga SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke.

Cilj tribine je predstaviti javnosti mirenje kao najpogodniji način rješavanja sporova i konflikata koji nazivamo "ljudskim licem pravde".

Na tribini će kao govornici sudjelovati stručnjaci različitih profila koji mirenje koriste u svom profesionalnom radu, a koji će zainteresiranima s jedne strane predstaviti različite oblike mirenja (sudsko mirenje, izvansudsko mirenje, ulogu odvjetnika u postupku mirenja, obiteljsku medijaciju) te im pojasniti kako ih uklapaju u svoje karijere, a s druge strane prikazati kako i kada pojedini oblici mirenja mogu građanima pomoći u rješavanju vlastitih sporova i konflikata. Ove godine će nam se pridružiti i mladi magistar prava, koji je pisao diplomski na temu mirenja. 

Sudionici tribine su:

Dalibor Čajkovski, odvjetnik u Rijeci i izmiritelj

Darija Knez Grbčić, dipl. iur., sutkinja i voditeljica Službe za mirenje Općinskog suda u Rijeci

Višnja Seršić-Gržetić, dipl. iur., sutkinja obiteljskog odjela, Općinski sud u Rijeci 

Peter Tomić, mag. iur.  

Gordana Stolfa, dipl. soc. rad., univ. spec. mediat., predstojnica Podružnice Obiteljski centar, Centar za socijalnu skrb Rijeka

Moderator: dr. sc.Srđan Šimac, sudac VTS RH i predsjednik HUM-a

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk