Mrle i Ivanka na Kampusu!
Srijeda, 17.10.2018.

srijeda, 17. listopada 2018.

Na Sajmu stipendija i visokoga obrazovanja, čije će ovogodišnje riječko izdanje biti održano sutra, u četvrtak, 18. listopada od 10 do 16 sati na Kampusu, Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 i Ivanka Mazurkijević predstavit će projekt ''Zvuk Rijeke'' – prvi zvuk koji se može vidjeti!


Nikako nemoj propustiti sutrašnji Sajam!

Lokacija:

Kampus Sveučilišta u Rijeci  /  Ulica Radmile Matejčić 2  /  prizemlje zgrade sveučilišnih odjela

PROGRAM

 

Sajam organizira Institut za razvoj obrazovanja u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci. Posjetitelji Sajma moći će na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu na stipendije i studijske programe u Hrvatskoj i inozemstvu. Paralelno s izlagačkim dijelom Sajma, gdje će posjetitelji moći razgovarati s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima, održat će se i inspirativni program.

Više informacija o Sajmu dostupno je na službenoj internetskoj stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

Na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci predstavit će se stipendije i drugi oblici financijske potpore za studiranje, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima, studentima i mladim profesionalcima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz to, Sajam je prilika da se sudionici dobro zabave i steknu motivaciju za daljnje obrazovanje.


 


Evo zašto ako si učenik ili student ne smiješ propustiti Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Rijeci:

Možeš pronaći stipendiju!

Na Sajmu će sudjelovati više od 40 izlagača iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Francuske, Velike Britanije, Danske, SAD-a, Kanade, Japana i drugih zemalja svijeta, koji će pružati informacije o više od 10,000 stipendija i studijskih programa. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

 

Možeš sudjelovati na panelu o iskustvu studiranja, rada i života u Rijeci!

Sajam će ugostiti zanimljive govornice/ike na temu iskustva studiranja, rada i života u Rijeci među kojima izdvajamo uspješnog riječkog srednjoškolca Antu Tonija Debelića koji je pokrenuo inovativni, nagrađivani start-up GrowCity, zatim profesoricu Bojanu Ćulum koja se bavi doprinosom sveučilišta razvoju zajednice te obrazovanjem društveno odgovornih i aktivnih građana te Mariju Katalinić iz Rijeka 2020. koja će govoriti o projektu Europska prijestolnica kulture, ali i svom osobnom iskustvu života i rada u Rijeci.

 

Može saznati sve o stipendijama institucija iz Rijeke!

Na ovogodišnjem Sajmu u Rijeci predstavljamo tzv. Riječki kutak, odnosno poseban, vizualno istaknut i centralno smješten izlagački dio Sajma na kojemu će posjetitelji Sajma imati priliku saznati sve o stipendijama koje dodjeljuju Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Cilj ovog kutka je povećati vidljivost i istaknuti izlagače koji dodjeljuju stipendije koje su namijenjene upravo studentima iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.

 

Možeš saznati sve što ih zanima o državnim i STEM stipendijama i kako se za njih prijaviti!

Na Sajmu će se održati radionica na kojoj posjetitelji mogu saznati sve o prijavi na državne stipendije za studente/ice nižeg socio-ekonomskog statusa i nove STEM stipendije koje dodjeljuje Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH. Ministarstvo dodjeljuje 13.400 stipendija godišnje koje doprinose povećanju dostupnosti visokog obrazovanja, povećanju završnosti studiranja te uspješnijem prelasku na tržištu rada.

 

Možeš steći zanimljiva i korisna poznanstva te dobiti korisne savjete za prijavu na stipendije!

Posebnost Sajma su i SAS Razgovori: Stipendisti/ce imaju riječ!

Program je zamišljen tako da zainteresirani posjetitelji imaju priliku poslušati stipendiste koji su se uspješno prijavili na programe stipendiranja te pohađali studijske programe na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz iskustva stipendista Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke, Erasmus programa, Veleposlanstava Japana i Francuske posjetitelji Sajma imat će priliku dobiti detaljan uvid ne samo u mogućnosti studiranja, već i praktične informacije o studentskom životu u Hrvatskoj i različitim zemljama svijeta.

 

Možeš naučiti nešto novo, a usput se i dobro zabaviti!

Predavanje koje nikako ne smijete propustiti je predstavljanje inovativnog projekta ''Zvuk Rijeke'' koji su osmislili Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 i Ivanka Mazurkijević! Zvuk Rijeke ući će u povijest kao prvi zvuk koji će se moći i vidjeti! Kako zvuku dati oblik?


 


Jednostavno, dođi na Sajam!

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk