Strateška internacionalizacija diplomskih studija matematike i biotehnologije – OPTILIFE, 2018. – 2021.

Sveučilištu u Rijeci odobren je projekt Strateška internacionalizacija diplomskih studija matematike i biotehnologije – OPTILIFE financiran iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.  
 
Koordinator projekta je Sveučilište u Rijeci s Odjelom za biotehnologiju i Odjelom za matematiku, a partneri na projektu su Filozofski fakultet u Rijeci i poduzeće Login d.o.o. 
 
Provedba projekta započela je 12. listopada 2018. godine i trajat će tri godine. Vrijednost projekta je 1.799.346,08 kn. 
 
Projektom OPTILIFE omogućit će se povećanje kvalitete i jačanje kapaciteta Sveučilišta u Rijeci za internacionalizaciju kroz razvoj i izvedbu prve godine novog diplomskog studija „Biotechnology for the Life Sciences“ te razvoj novog modula Optimizacija i izvedbu dijela studija „Discrete Mathematics and Its Applications“ temeljenih na novim zahtjevima tržišta rada. Projekt ima za cilj poticati znanstvenu izvrsnost, mobilnost, poboljšati kvalitetu i relevantnost visokog obrazovanja kroz internacionalizaciju visokog obrazovanja.  
 
Projektom će se pridonijeti kvaliteti i relevantnosti visokog obrazovanja te povećanju broja studijskih programa i modula na stranim jezicima uz jačanje kompetencija studenata i osoblja visokog učilišta. Razvojem studija na engleskom jeziku unaprijedit će se vještine i proširiti znanja nastavnog i nenastavnog osoblja te studenata što ujedno potiče mobilnost i privlačenje budućih studenata. Interdisciplinarnim pristupom i fokusom na vještine potrebne za istraživanje, studentima će biti omogućena kvalitetna priprema za buduću istraživačku karijeru, bit će kompetitivni pri prijavljivanju na doktorske studije kao i prilikom zapošljavanja.

Kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 


 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
 
www.strukturnifondovi.hr 
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk