Održana 19. sjednica Senata
Utorak, 16.10.2018.


utorak, 16. listopada 2018.

Na 19. sjednici Senata održanoj 16. listopada 2018. članovima Senata predstavljena je nova prorektorica za informatizaciju i organizaciju prof. dr. sc. Senka Maćešić. Rektorica se u svom izvješću osvrnula na program događanja u sklopu obilježavanja početka akademske godine 2018./2019.; od otvaranje Izložbe prigodom obilježavanja 45. obljetnice Sveučilišta u Rijeci na Korzu, Impulse Festivala 2018., okruglog stola na temu: ''Akademska čestitost: putevi i stranputice'', Sajma stipendija, predavanja i razgovora rektorice sa studentima Sveučilišta u Rijeci, Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF-a, svečane dodjele potvrda i razgovor o statusu mladih istraživača pa do Brucošijade i predstavljanje elemenata nove vizualne priče.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je prof. dr. sc. Sandri Milić te prof. dr. sc. Alenu Brautu  s Medicinskog fakulteta u Rijeci.


 

Senat Sveučilišta u Rijeci potvrdio je izbor novih članova i njihovih zamjenika iz redova studenata.


Iz redova preddiplomskih i diplomskih studija:

Pegi Pavletić, studentica Odjela za biotehnologiju te zamjenik Leopold Mandić, student Pomorskog fakulteta

Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta te zamjenica Magda Gajski, studentica Medicinskog fakulteta

Ines Šoštarić, studentica Učiteljskog fakulteta te zamjenica Ivana Kosec, studentica Ekonomskog fakulteta


Iz redova poslijediplomskih studija:

Tomislav Čop, student Filozofskog fakulteta te zamjenik Lovro Liverić, student Tehničkog fakulteta

Robert Doričić, student Medicinskog fakulteta te zamjenica Nadja Čekolj, studentica Filozofskog fakulteta


Članovima Senata izložena je kratka prezentacija aneksa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu s naglaskom na dodanu vrijednost koju taj objekt daje cijelom Sveučilištu. 

Predstavnici Grada Rijeke prezentirali su projekt ''Interpretacijski centar Prirodne baštine Primorsko-goranske županije''. Riječ je o EU projektu koji uključuje uređenje Interpretacijskog centra prirodne baštine u parku s 11 interpretacijskih točaka na Kampusu te staklenike za proizvodnju sjemena/suvenira i pohranu sjemena kao i postavu interpretacijskih točaka na odredištima prirodne baštine u Rijeci i diljem županije. Partneri u realizaciji ovog projekta su Primorsko-goranska županija, Javna ustanova Priroda i Turistička zajednica grada Rijeke.

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk