Najava događanja u listopadu
Četvrtak, 11.10.2018.

četvrtak, 11. listopada 2018.

Sveučilište u Rijeci ove godine obilježava 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci i 45. obljetnicu svojeg osnutka. Tim je povodom u sklopu cjelogodišnjeg bogatog programa pripremljena i izložba suvremenih plakata koja će biti postavljena na Korzu u petak, 12. listopada. Izložba će trajati do ponedjeljka, 22. listopada.

Kroz 20 plakata izloženih na deset postamenata na glavnoj riječkoj šetnici građani će moći dobiti informaciju o Sveučilištu u Rijeci, njegovim sastavnicama, fakultetima, odjelima, centrima, studentima i studentskim udrugama, kao i o nekim zanimljivostima vezanim uz povijest razvoja Sveučilišta. Zainteresirani građani mogu steći uvid u svojevrsnu ''osobnu kartu'' suvremenog sveučilišta, koje u njihovom gradu djeluje već 45 godina. Plakate je oblikovao Studio ''Mikser'' iz Rijeke.

Osim izložbe, Sveučilište u Rijeci organizira ili je partner u organizaciji niza drugih, različitih događanja u povodu obilježavanja početka nove akademske godine. Tako će u srijedu, 17. listopada u dvorani ''Akvarij'' na Kampusu biti održan okrugli stol na kojem će se aktualizirati u društvu trenutno vrlo eksponirana tema o akademskoj čestitosti nasuprot plagiranja, pod nazivom ''Akademska čestitost: putevi i stranputice''. Na okruglom stolu kojim će moderirati prof. dr. sc. Sanja Barić, sudjelovat će eminentni stručnjaci iz akademskog života koji će govoriti o akademskoj etici u suvremenom društvu, a osnovna ideja okruglog stola jest započeti seriju razgovora na temu integriteta.

U četvrtak, 18. listopada u prizemlju zgrade sveučilišnih odjela i u dvorani O-030 od 10 do 16 sati održavat će se Sajam stipendija i visokog obrazovanja.

Istoga dana, u četvrtak, 18. listopada s početkom u 12 sati rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija održat će studentima kraće predavanje na Kampusu, u dvorani ''Akvarij'' povodom početka nove akademske godine. Nakon dijela predavanja, u neformalnoj atmosferi i ambijentu predviđen je razgovor rektorice sa studentima. Skupom, koji se odvija u suorganizaciji Sveučilišta i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, moderirat će Pegi Pavletić, reizabrana predsjednica SZSUR-a.  

U petak, 19. listopada na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci bit će upriličen susret uprave Sveučilišta sa mladim znanstvenicima, dobitnicima inicijalnih potpora Sveučilišta u Rijeci za 2017. i 2018. godinu. Riječ je o 49 mladih znanstvenika koji su dobili ove potpore pa će tako na susretu sa rektoricom, prorektorom za znanost prof. dr. sc. Alenom Ružićem i predsjednikom Savjeta za znanost prof. dr. sc. Sašom Zelenikom jedna od tema razgovora biti upravo o položaju i statusu mladih znanstvenika.

Istoga dana u prostoru Ex Port Delta, na adresi Delta 11 s početkom u 21 sat održat će se i Brucošijada, tradicionalno studentsko druženje koje se događa na početku svake nove akademske godine i koje organizira Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

Zadnjeg dana trajanja izložbe na Korzu, u ponedjeljak, 22. listopada u prostoru dvorane ''Akvarij'' na Kampusu za predstavnike medija bit će organizirana prezentacija nove vizualne priče i to kroz predstavljanje novog sveučilišnog portala, kao i dvije nove aplikacije, namijenjene studentima. Portal i aplikacije razvili su studenti Sveučilišta u Rijeci.

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk