Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka
Četvrtak, 11.10.2018.


četvrtak, 11. listopada 2018.

U srijedu, 17. listopada 2018. s početkom u 18 sati u Dvorani izložbe ''Glagoljica'' u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Dolac 1, bit će održano predavanje ''Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka'', posljednje u ovoj godini iz ciklusa Colloquia Fluminensia – razgovori s baštinom u Sveučilišnoj knjižnici. Predavanje će održati održat će dr. sc. Vinko Brešić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nekoliko je hrvatskih gradova više ili manje upisano u biografiju Ivane Brlić Mažuranić. Osim Ogulina kao grada rođenja i Broda na Savi kao grada u kojemu je ova slavna književnica najduže živjela te Zagreba u kojemu je često povremeno boravila i u njemu umrla, u njezinu je životu zarana svoje mjesto zauzela i Rijeka. Prvi je put u Rijeku došla u petnaestoj godini o čemu je ostavila nekoliko zapisa, a onda relativno kasno kada joj se najstarija kći Nada Brlić udala za dr. Viktora Ružića, riječkog odvjetnika i političara. O tim zapisima i o ulozi Rijeke u autoričinu životu i djelu opširnije se govori u ovome izlaganju. 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk