Dobrodošlica rektorice
Ponedjeljak, 01.10.2018.

ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Drage studentice i studenti, brucošice i brucoši Sveučilišta u Rijeci! Krećete na put ostvarenja svojih želja i ciljeva, a Sveučilište postaje vaš drugi dom. Vodit ćemo brigu da dobijete najbolje obrazovanje i potrebnu potporu kako biste te želje i ciljeve i ostvarili. Veselimo se što postajete dio našeg Sveučilišta!

Naše je Sveučilište zajednica čija je temeljna vrijednost otvorenost i povezanost studenata, profesora i ostalih zaposlenika. Želimo čuti različite glasove, razmjenjivati različita stajališta te razumjeti i uvažiti različite perspektive kako bismo donosili bolje odluke. Međutim, studenti na našem Sveučilištu imaju poseban status. Sve što radimo mora biti za vas, s vama i uz vas. Jedino smo Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje je dobilo priznanje da je na studente usmjereno sveučilište, a priznanje smo dobili upravo od onih koji to najbolje prepoznaju - Europske studentske zajednice.

Želimo biti otvoreno Sveučilište koje je dostupno i privlačno studentima i istraživačima, ali i ljudima i svijetu izvan akademije. Uz nas i s nama, od samog početka, postajete povezani s onima od kojih možete dodatno učiti i s kojima ćete jednom i sami raditi. Uvjereni smo da samo takvo internacionalno povezano sveučilište, koje je usko povezano sa svojom zajednicom, može osigurati potrebnu kvalitetu života i rada, biti inovativno, kreativno, izvrsno, a istodobno i pravedno i solidarno.

 

Što Vama mogu značiti ove vrijednosti?


Kultura kvalitete koja se njeguje na Sveučilištu u Rijeci jamči izvrsnost nastave, studijskih i popratnih programa i projekata. Osiguranje visokog studentskog standarda i jednakih uvjeta studiranja i šansi za napredovanje i uspjeh za svih, bez obzira na pripadnost različitim društvenim skupinama, naš je moralni imperativ. Na Sveučilištu u Rijeci brinemo da se svaki student i studentica osjećaju sigurno - sigurno u ostvarivanju svojih studentskih prava, sigurno u slobodnom iskazivanju osobitih talenata i interesa, sigurno pri dobivanju profesionalne, stručne i druge pomoći i potpore kada je zatrebate.

Kreativnost u stvaranju i provedbi novih ideja i koncepata na Sveučilištu u Rijeci ostvaruje se ne samo kroz znanstvena istraživanja, nego i kroz najviši stupanj sudjelovanja studenta u odlučivanju, unapređivanju i stvaranju sustava unutar kojeg učite i razvijate svoje sposobnosti. Udruživanjem pojedinačnih talenata, izvrsnosti, kreativnosti i entuzijazma, uz stručno vodstvo naših profesora i djelatnika, omogućujemo vam da svoju energiju i znanje ugradite u nove, drugačije ideje i projekte za dobrobit vas samih, vaših karijera i životnih eksperimenata, ali i za napredak zajednice u kojoj živite i studirate. I nikada ne treba zaboraviti na solidarnost. Na Sveučilištu njegujemo solidarnost kao vrijednost bez koje nema razvoja istinske kompetitivnosti. Briga za druge, tolerancija i otvorenost uma preduvjet su plemenitog nadmetanja u idejama.

Ovo su vrijednosti kojima vam izražavam dobrodošlicu na Sveučilište u Rijeci. Krećete na put ostvarenja svojih želja i ciljeva, a Sveučilište postaje vaš drugi dom. Vodit ćemo brigu da dobijete najbolje obrazovanje i potrebnu potporu kako biste te želje i ciljeve i ostvarili. Veselimo se što postajete dio našeg Sveučilišta u godini u kojoj slavimo 45. obljetnicu, ali i 385 godina visokog obrazovanja u Rijeci pa vas tom prigodom pozdravljam našim stoljetnim motom - SEMPER MAGIS (uvijek više).

prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija

 

vaša rektorica


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk