O strateškom odlučivanju
Srijeda, 26.09.2018.

srijeda, 26. rujna 2018.


U okviru Tjedna Centra za e-učenje SRCC-a u suradnji  s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu danas je održan okrugli stol o temi "Strateško odlučivanje u visokom obrazovanju - implementacija otvorenog učenja i učenja na daljinu" u čijem je radu sudjelovala rektorica Sveučilišta u Rijeci  prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Cilj okruglog stola bila je rasprava o važnosti strateškog planiranja i odlučivanja o primjeni novih tehnologija u visokom obrazovanju u cilju njegovog unaprjeđenja, boljih postizanja ishoda učenja te stjecanja kompetencija i vještina studenata potrebnih na tržištu rada (SRCE).

Sveučilišta, kao centri obrazovanja, znanosti i inovativnosti, imaju ključnu ulogu u razvoju ljudskih potencijala, gospodarstva i društvene odgovornosti i moraju biti usmjerena na strateško i odgovorno upravljanje institucijama.

Implementacija e-učenja donosi promjene u visokom obrazovanju, a uvođenjem digitalne tehnologije i ima za cilj poboljšanje obrazovanja, što potvrđuje i Akcijski plan za digitalno obrazovanje Europske komisije iz siječnja 2018. s naglaskom na važnosti boljeg iskorištavana digitalne tehnologije za poučavanje i učenje.

 

Na okruglom stolu kao uvodničari sudjelovali su

prof. dr. sc. Blaženka Divjak, voditeljica projekta Higher Decision, ministrica znanosti i obrazovanja

Nikola Kadoić, mag. inf., član projektnog tima projekta Higher Decision, Fakultet organizacije informatike Sveučilišta u Zagrebu

 

Panelisti su bili:

prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci

prof. dr. sc. Hrvoje Gold, dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za znanstvenoistraživački rad Fakulteta organizacije informatike Sveučilišta u Zagrebu

izv. prof. dr. sc. Zvonimir Šatalić, prodekan za nastavu Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

doc. dr. sc. Ani Grubišić, prodekanica za znanost Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Splitu


 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk