Održana 18. sjednica Senata
Utorak, 25.09.2018.

utorak, 25. rujna 2018.

Na 18. redovnoj sjednici Senata, na osobni zahtjev, dužnosti prorektora za organizaciju i upravljanje infrastrukturom razriješen je prof. dr. sc. Goran Turkalj. Prorektoricom za informatizaciju i organizaciju imenovana je prof. dr. sc. Senka Maćešić, redovita profesorica s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Rijeci dodijeljeno je prof. dr. sc. Josipu Brniću, redovitom profesoru u trajnom zvanju Tehničkog fakulteta i ranijem rektoru. Prof. dr. sc. Vesni Tomljenović s Pravnog fakulteta u Rijeci potvrđen je izbor u trajno znanstveno-nastavno zvanje redovite profesorice.

Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđen je prof. dr. sc. Viktoru Peršiću s Medicinskog fakulteta u Rijeci, prof. dr. sc. Alenu Hostu s Ekonomskog fakulteta u Rijeci te prof. dr. sc. Dubravku Vučetiću s Pomorskog fakulteta u Rijeci. Prof. dr. sc. Nadanu Petri s Medicinskog fakulteta u Rijeci potvrđen je prvi izbor u naslovno zvanje redovitog profesora. 

Odlaskom prof. dr. sc. Gorana Turkalja novim predstojnikom Centra za napredno računanje i modeliranje imenovan je, na prijedlog rektorice, prof. dr. sc. Lado Kranjčević.

Rektorica je članove Senata obavijestila o dodjeli Godišnje nagrade za znanost, područje društvenih znanosti, koju je dobio doc. dr. sc. Asmir Gračanin s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Od šest dodijeljenih Godišnjih nagrada za znanstvene novake po područjima čak su tri sa Sveučilišta u Rijeci i to iz  područja prirodnih znanosti dr. sc. Davor Dragičević s Odjela za matematiku u Rijeci, iz područja biomedicine i zdravstva dr. sc. Ilija Brizić s Medicinskog fakulteta u Rijeci te iz područja humanističkih znanosti doc. dr. sc. Marko Jurjako s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Godišnju nagradu za popularizaciju i promidžbu znanosti - područje tehničkih znanosti dobio je doc. dr. sc. Sven Maričić, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Medicinski fakultet u Rijeci (kolega s dvostrukom afilijacijom).

Od 1. listopada doći će do promjena i u sastavu proširenog rektorskog  kolegija; uz prof. dr. sc. Gorana Turkalja koji postaje pomoćnik rektorice, pomoćnikom za međunarodnu suradnju i strateška partnerstva odlukom rektorice bit će imenovan prof. dr. sc. Saša Zelenika s Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Odlukom o izmjenama i dopunama Pravilnika o nagradama i priznanjima Sveučilišta u Rijeci u Pravilnik je dodano priznanje počasnog profesora (honoris professor), koje se dodjeljuje nastavnicima i znanstvenicima iznimnog međunarodnog ugleda koji aktivno surađuju i doprinose aktivnostima ili su spremni aktivno surađivati i doprinositi aktivnostima te istaknuti afilijaciju Sveučilišta u Rijeci, ali nisu njegovi zaposlenici.  Senat je usvojio i  postupak izbora i kriterija za izbor u počasno zvanje professor emeritus.

U sklopu svojeg izvješća rektorica je izvijestila članove Senata o  potpisivanju sporazuma o suradnji s Institutom za istraživanje mira u Oslu i sudjelovanju na seminaru s visokim predstavnicima Vijeća Europe, Norveške i Hrvatske. U Bruxellesu je održan sastanak s predstavnicima Stalnog predstavništva RH u EU i DGEAC (Obrazovanje i kultura).

Rektorica je iskoristila priliku i ovim putem pozvati članove Senata, djelatnike i studente njihovih sastavnica, na sudjelovanje u bogatom programu Noći istraživača, koji će biti održan u petak, 28. rujna od 17 do 22 sata u Tower Centru Rijeka s ciljem približavanja znanosti  širokoj publici.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk