Pravo europskih integracija
Ponedjeljak, 24.09.2018.

ponedjeljak, 24. rujna 2018.

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci raspisao je natječaj za poslijediplomski specijalistički studij Pravo europskih integracija. Predsjedanje HR EU-om u prvoj polovici 2020. zahtijevat će angažman stručnjaka specijaliziranih u ovom području. Natječaj je otvoren do kraja rujna. Voditeljice studija su prof. dr. sc. Vesna Tomljenović i prof. dr. sc. Nada Bogiroga Vukobrat.

Republici Hrvatskoj predstoji predsjedanje Europskom unijom u prvoj polovici 2020. godine, što će zahtijevati dodatni angažman i zapošljavanje novih ljudi te značajan rad javne uprave s dodatnim specijalističkim znanjima i kompetencijama. Potreba za ljudima sa specijalističkim znanjima prelazi granice prava pa studij mogu upisati  i osobe koje su završile i diplomski sveučilišni studij ekonomije, politologije, sociologije, psihologije, povijesti te ostalih društvenih znanosti.

Poslijediplomski specijalistički studij Pravo europskih integracija svojim izmijenjenim i dopunjenim studijskim programom omogućava polaznicima studija podizanje razine stručne osposobljenosti neophodne za implementaciju i primjenu europskog prava. Na razini Europske unije događaju se brojne i kontinuirane društvene i normativne promjene koje se održavaju i na nacionalno zakonodavstvo i praksu, a polaznicima studija omogućava se stjecanje specijalističkih znanja koja bi odgovarala potrebama zaposlenih u tijelima državne uprave, regionalne i lokalne samouprave, tijelima pravosuđa, javnim službama te gospodarskim subjektima i pozitivno utjecala na pravilnu primjenu europskog prava.

 

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Fakulteta, gdje se može pronaći na linku:

http://pravri.uniri.hr/files/studiji/pei/Natjecaj_PEI_III.pdf    i otvoren je do kraja rujna.

 

Osnovne informacije o studiju također se nalaze na mrežnim stranicama Fakulteta, na linku:

http://pravri.uniri.hr/hr/studiji/pei.html, a za sve dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk