Predavanje - prof. dr. sc. Romiță Iucu
Petak, 21.09.2018.


petak, 21. rujna 2018.

Prorektor Sveučilišta u Bukureštu prof. dr. sc. Romiță Iucu s Fakulteta za psihologiju i obrazovne znanosti održat će predavanje pod naslovom: The new Professionalization of the Academic Career in the context of the European Education Area u utorak, 25. rujna 2018. s početkom u 15 sati u Akvariju Studentskog centra na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Predavanje će biti održano u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i Udruge za razvoj visokoga školstva ''Universitas''.

Moderirat će predsjednik ''Universitasa'' doc. dr. sc. Marko Turk s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.


O predavaču
:

Dr. sc. Romiță Iucu prorektor je za nastavu Sveučilišta u Bukureštu te redoviti profesor na Fakultetu za psihologiju i obrazovne znanosti Sveučilišta u Bukureštu. Znanstveni interes profesora Iucua prvenstveno se odnosi na istraživanje obrazovnih politika s posebnim naglaskom na visoko obrazovanje, obrazovanje nastavnika te upravljanje u visokom obrazovanju. Tijekom svoje akademske karijere obnašao je brojne nacionalne i međunarodne funkcije od kojih valja izdvojiti funkciju v. d. rektora Sveučilišta u Bukureštu (2016-2017) kao i njegov višegodišnji angažman u UNICEF-u te Svjetskoj banci.Iz predavanja


Predavanje profesora Iucua fokusirat će se na potrebu „nove profesionalizacije” sveučilišnih nastavnika nastale uslijed promjena u akademskoj profesiji u europskom prostoru visokoga obrazovanja. Posebno će se naglasiti potreba redefiniranja različitih uloga sveučilišnih nastavnika - nastavničke, istraživačke te uloge doprinosa društvu i zajednici, s ciljem postizanja njihova osobnog i profesionalnog uspjeha. Također, u predavanju će se istaknuti važnost usklađivanja istraživačkih aktivnosti s procesom učenja i poučavanja na sveučilištima, u svrhu uključivanja studenata kao aktivnih partnera u proces učenja.
 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk