Projekt LO.PA.Z. Plus
Četvrtak, 20.09.2018.

četvrtak, 20. rujna 2018.

Započinju edukacije za nezaposlene u sklopu projekta LO.PA.Z. PLUS koji je odobren iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.000.000,00 kuna temeljem Ugovora broj UP.01.3.1.01.0071. Korisnik projekta je Riječka razvojna agencija Porin d.o.o., a partneri su Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Centar tehničke kulture Rijeka, Općina Viškovo, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka, HOK – Obrtnička komora Primorsko-goranske županije i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijeka. Ugovorne obveze Sveučilišta u Rijeci provodit će Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra (www.ssc.uniri.hr/hr/ured-za-karijere.html).

Projektni partneri, kao članice Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije, zajedno su osmislili inovativne lokalne inicijative kako bi doprinijele povećanju zapošljavanja ranjivih skupina na tržištu rada, a usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima. Trenutno su otvoreni upisi za edukacije Korištenje računala i Produkciju u kulturi, a uskoro će biti raspisani i upisi u EBC*L – B razine (međunarodni certifikat za poslovne kompetencije) .

Osim edukativnih programa, u cilju efikasnijeg i boljeg usmjeravanja potreba za zapošljavanje, tijekom provedbe projekta izradit će se korisni materijali koji će se usmjeriti svim ciljnim skupinama kao što su program poticanja poduzetništva u Primorsko-goranskoj županiji, analiza deficitarnih zanimanja u Primorsko-goranskoj županiji, razvoj alata za praćenje potreba kadrova u IT sektoru te stvoriti koaliciju za razvoj digitalnih znanja i vještina.

Očekuje se da će 145 osoba biti sudionikom postavljenih aktivnosti projekta od kojih će: 85 biti stručnije, kompetentnije i obučenije osobe ranjivih skupina za tržište rada od kojih njih 40 će pokrenuti vlastito poslovanje putem samozapošljavanja, a 20 njih će se zaposliti. Također, 60 osnaženih predstavnika i zaposlenika članica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije osigurat će njegovo održivo funkcioniranje.

Projekt će doprinijeti ostvarenju horizontalnih tema Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali putem jednakih mogućnosti, održivom razvoju i zaštiti okoliša te promicanju dobrog upravljanja, uključujući suradnju s civilnim sektorom.

Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine, a detaljnije informacije o projektu dostupne su na mrežnim stranicama Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Primorsko-goranske županije (www.lpz-pgz.hr).

 

 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk