Škola ''Adamić'' u prostorima SVKRI
Srijeda, 12.09.2018.

srijeda, 12. rujna 2018.

''Iznimno važna tzv. 3. funkcija Sveučilišta, uz razvoj znanosti i nastave, jest doprinos zajednici u kojoj djeluje. Jedan od stupova zajednice čine mladi talenti, a ova škola izvor je takvih talenata i nadam se, naših budućih studenata'' izjavio je prorektor za znanost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić danas na otvorenju novih prostorija Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića te pozdravio okupljene i čestitao u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić Samaržije i uprave Sveučilišta u Rijeci.

Ova privatna srednja škola osnovana je 2005. godine, a dosad je djelovala u villi nekadašnjeg ''Park Hotela'' na Pećinama. Iseljenjem Muzeja moderne i suvremene umjetnosti iz zgrade Sveučilišne knjižnice Rijeka u Dolcu 1, otvorio se prostor za novog ''sustanara'' i to je od ove školske godine ova privatna gimnazija. U hodniku drugoga kata, na kojem će biti smještena, danas, 12. rujna 2018. upriličeno je svečano otvaranje novih prostora, koje je predvodila ravnateljica škole gđa Denis Khermayer.

''Jedina privatna srednja škola u Rijeci i jedna od rijetkih u državi čini Rijeku ponosnom. Izgubili ste možda park na Pećinama, ali dobili ste cijelo Korzo'', rekao je gradonačelnik Rijeka mr. sc. Vojko Obersnel i poklonio ravnateljici umjetničku sliku s motivom pogleda na grad Rijeku s Trsata.

''Ova privatna gimnazija broji 76 učenika, a 22 upisano ih je ove školske godine u prvi razred i to je najviše do sada'', izjavila je pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin, prenijela pozdrave i čestitke primorsko-goranskog župana g. Zlatka Komadine te dodala: ''Primorsko-goranska županija prepoznala kvalitetan rad ove škole i drago mi je što mogu najaviti da će od iduće proračunske godine ''Adamić'' biti uvršten u financiranje od strane PGŽ-a.

Ravnateljica Sveučilišne Knjižnice Rijeka gđa Senka Tomljanović obratila se prisutnima: ''Kada smo čuli da Muzej moderne i suvremene umjetnosti odlazi iz naše zgrade, bili smo zatečeni, jer nismo znali tko će nam biti novi ''stanari''. Danas smo vrlo zadovoljni da je to obrazovna institucija – Srednja škola ''Adamić'', zaključila je te čestitala ravnateljici škole i cijelom kolektivu. 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk