Rektorica Prijić Samaržija u Oslu
Utorak, 11.09.2018.

utorak, 11. rujna 2018.

 

Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija sudjelovala je na seminaru ''Minority and Migrant Rights in Europe in the era of Populism: Boosting Benefits and Addressing Challenges'' kao pozvani govornik s temom ''Migration and International Istitution'' u organizaciji instituta The Peace Research Institute Oslo (PRIO) i Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj.

Uz rektoricu Sveučilišta u Rijeci na seminaru su sudjelovali Thorbjørn Jagland – glavni tajnik Vijeća Europe,  Andreja Metelko Zgombić – državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Hrvoje Marušić - veleposlanik Republike Hrvatske u Kraljevini Norveškoj, Marianne Hagen – državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške, Henrik Urdal – direktor The Peace Research Institute Oslo (PRIO), Marta Bivand Erdal – The Peace Research Institute Oslo (PRIO) i Ana Perona Fjeldstad - Executive Director, European Wergeland Centre. Sudionici seminara govorili su o migracijama, pravima migranata i djelovanju i odgovornosti institucija kada je riječ o migracijama. O samom programu seminara više možete pronaći OVDJE

Prilikom posjete Institutu  The Peace Research Institute Oslo (PRIO) u ulozi pozvanog predavača rektorica Prijić Samaržija i direktor Instituta potpisali su memorandum o suradnji dviju institucija s naglaskom na razvoj istraživanja na temu mira i konflikata te osnivanje Centra za istraživanje mira i sukoba na Sveučilištu u Rijeci.


 


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk