Održane 16. Igre prijateljstva
Ponedjeljak, 03.09.2018.

ponedjeljak, 3. rujna 2018.

U petak, 31. kolovoza 2018. na Trsatskoj je gradini održano svečano otvaranje 16. po redu Igara prijateljstva. Igre je otvorio predsjednik Skupštine Primorsko-goranske županije g. Erik Fabijanić, a otvorenju je nazočila i rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Ova je međunarodna manifestacija održana 16. godinu zaredom, po prvi puta u Primorsko-goranskoj županiji. Projekt je nastao 2003. godine s ciljem zbližavanja mladih s prostora regija i država zahvaćenih ratnim stradanjima te su pokrenute s idejom da pomognu mladima u socijalizaciji, u rješavanju svih negativnih pojava nakon ratnih događanja. Tijekom godina putem sportskih igara stvarao se pozitivni natjecateljski duh te stavljao naglasak na socijalizaciju i međusobno druženje mladih te upoznavanje različitih kultura i običaja. Igre prijateljstva održavaju se svake godine u rujnu, u drugoj regiji, a proteklih godina natjecali su se predstavnici regija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije i Mađarske.

Pokretači ovog projekta su Sportski savez Unsko-sanskog kantona i Savez sportova Ličko-senjske županije. Manifestacija je inicijalno imala za cilj zbližavanje mladih s prostora regija i država zahvaćenih ratnim stradanjima. Tijekom godina putem sportskih igara stvarao se pozitivni natjecateljski duh te se stavljao naglasak na socijalizaciju i međusobno druženje mladih kao i na upoznavanje različitih kultura i običaja. Projektu su se uskoro pridružili sportaši iz Dolenjske regije iz Slovenije.

Ove se godine oko 400 mladih do 16 godina iz četiri regije (Primorsko-goranska županija, Unsko-sanski kanton, Friuli-Venezia-Giulia, Novo Mesto) natjecalo u: košarci, rukometu, odbojci, šahu, stolnom tenisu i malom nogometu.

Smještaj i prehrana natjecatelja i članova gostujućih delegacija osigurana je u objektima Studentskog centra Rijeka na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, a natjecanja su tijekom vikenda, 1. i 2. rujna održana u: Centru Zamet, Dvorani mladosti, Dvorani Mavrinci, sportskoj dvorani Osnovne škole ''Vladimir Gortan'' te na pomoćnom igralištu Stadiona Kantrida.

Više informacija, kao i rezultate natjecanja možete pogledati OVDJE.


 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk