Mobilna aplikacija Visit Krk
Četvrtak, 30.08.2018.

četvrtak, 30. kolovoza 2018.

U sklopu projekta ''Kulturno nasljeđe otoka Krka'', nakon izrade mrežne stranice visitkrk.hr Centar za industrijsku baštinu Sveučilišta u Rijeci izradio je i mobilnu aplikaciju kojom se kulturna baština otoka Krka predstavlja, istražuje i promovira putem pametnih telefona.

Projekt Kulturno nasljeđe otoka Krka, pokrenut je 2016. godine u suradnji s Turističkom zajednicom otoka Krka, a s ciljem objedinjavanja kulturno-umjetničke baštine otoka Krka i njezine prezentacije putem novih tehnologija. Ovim interaktivnim alatom zasad je obuhvaćeno pedesetak lokaliteta, iako će njihov broj kontinuirano rasti i to u namjeri da se javnosti prikažu sve najvažnije točke otočne kulturne, odnosno arheološke i sakralne baštine. One su podijeljene u pet cjelina - arheološki ostaci, crkve, samostani, utvrde i kašteli te sedam administrativnih središta - a na karti su označeni različitim bojama i simbolima. Svaki od tih pedesetak lokaliteta opisan je kraćim znanstvenim, ali ''pitkim'' tekstom, zasad dostupnim na hrvatskom i engleskom jeziku te opremljen fotografijom. 

U realizaciji ovog projekta sudjelovali su:

Ivana Golob Mihić, Kristina Pandža (urednice), Ema i Matija Makarun (autori tekstova), Ljiljana Brusić (autorica informatičke podloge i dizajna), Ivica Brusić Brujo (fotograf), Gordana Ožbolt (lektorica) i Jana Kegalj (prevoditeljica).

Centar i dalje u svoje aktivnosti uključuje studente te su time na izradi aplikacije radili studenti Odjela za informatiku riječkoga Sveučilišta: Ivan Ćaleta Car, Milan Trbojević i Ivan Zubak.


Aplikacija je dostupna na:

·         Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=ivan_zubak.tzkrk)

·         iOS (https://itunes.apple.com/hr/app/visit-krk/id1420523321?l=hr&mt=8 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk