Postani Junior Developer!
Četvrtak, 23.08.2018.


četvrtak, 28. kolovoza 2018.

Do 23. rujna traju upisi u besplatan intenzivan program osposobljavanja za programiranje i poslovne vještine u sklopu projekta ''Bootcamp IT osposobljavanje za Junior Developera'', koji u suradnji s Gradom Rijekom i drugim parterima provode Centar tehničke kulture Rijeka i STEPRI znanstveno tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci.

Radi se o intenzivnom programu osposobljavanja u trajanju od 318 sati kroz koje će sudionici imati priliku razviti svoje programerske i poslovne kompetencije, te u posljednjem mjesecu osposobljavanja zajedno s kolegama surađivati na projektnom zadatku koji će zadati potencijalni poslodavci. Osposobljavanje završava demo-danom na kojem polaznici predstavljaju rješenja svojih projektnih zadataka te imaju razgovore s poslodavcima 1 na 1.

Edukacija će trajati od 26. studenog 2018. do 1. ožujka 2019. godine, a u osposobljavanje će biti uključene 42 nezaposlene osobe.

Projekt provodi Centar za tehničku kulturu Rijeka u suradnji s Gradom Rijekom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Regionalnim uredom Rijeka, Primorsko-goranskom županijom te STEPRI znanstveno-tehnologijskim parkom Sveučilišta u Rijeci. Sredstva za projekt u potpunosti su osigurana kroz Europski socijalni fond – Operativni program ''Učinkoviti ljudski potencijali''.

Program je namijenjen isključivo nezaposlenim osobama državljanima Republike Hrvatske. Za uključivanje u osposobljavanje nije potrebno predznanje iz programiranja, no potrebno je imati osnovna informatička znanja te dobro poznavati engleski jezik (razina B1).

Svi zainteresirani se mogu prijaviti do 23. rujna 2018. godine ispunjavanjem online prijavnice kojoj je potrebno priložiti potvrdu ili izjavu o nezaposlenosti (status nezaposlenosti može se dokazati potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dok osobe koje nisu u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, dostavljaju Izjavu o statusu nezaposlenosti), životopis i kopiju osobne iskaznice.

Mogućnost pohađanja programa imaju samo kandidati koji prođu tri kruga selekcijskog postupka: provjeru dokumentacije i odabir evaluacijskog odbora, test logičkog razmišljanja i završni razgovor, koji će djelomično biti na engleskom jeziku. Sudjelovanje u edukaciji se ne naplaćuje, no s obzirom da se radi o na tržištu rada vrijednoj edukaciji polaznici trebaju potpisati ugovor o sudjelovanju u edukaciji.

Edukacija počinje 26. studenog 2018., a održavat će se svakim radnim danom (pet dana u tjednu, uz stanku za novogodišnje blagdane) sve do 1. ožujka 2019. godine. Od polaznika se očekuje sudjelovanje na minimalno 80% aktivnosti.

Edukaciju provode Centar tehničke kulture Rijeka (programerske vještine) i STEPRI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci (poslovne vještine).

 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk