Kreacijama su nam oplemenili grad!
Petak, 17.08.2018.

petak, 17. kolovoza 2018.

Od 21. srpnja do 4. kolovoza 2018. Rijeka je imala 600 stanovnika više. Skup europskih studenata arhitekture (European Architecture Students' Assembly), u organizaciji tima studenata s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pronašao je svoj privremeni dom u zgradi nekadašnjeg Export Drva na Delti. Kao dio programskog pravca ''Slatko i slano'' u sklopu manifestacije Europska prijestolnica kulture 2020. godine 600 studenata arhitekture iz cijele Europe živjelo je i radilo na području Delte u namjeri da se potakne na razgovor o ovoj ''praznini u gradu''.

Tema ovogodišnjeg Skupa je bila RE:EASA (kako prefiks RE: i govori, cilj većine radionica bio je (ponovno) korištenje otpada, napuštenih gradskih prostora te revitalizacija riječke industrijske zone) u sklopu koje su sudionici propitivali odnos prema ''odbačenome'', reevaluaciji društvenog i prostornog konteksta Rijeke te otkrivali nove načine iskoristivosti prostora, resursa i vremena. Tijekom 15 dana, sudionici su proveli 40 konstrukterskih i teoretskih radionica fokusiranih na prostor Rječine, Delte i njihove veze s gradom, s namjerom da se ostvari dugoročna pozitivna promjenu u prostoru za zajednicu koja se njime koristi. Osim radionica karakterističnih po pristupu ''studenti studentima'', sudionici su svoje znanje obogatili predavanjima stručnjaka hrvatske i europske arhitekture. Rezultati radionica ostaju na korištenje i u korist lokalnoj zajednici, a prvenstveno kroz programe Europske prijestolnice kulture 2020.Fotografije: Alexandra Kononchenko 
 
 

Opća uredba europskog parlamenta i vijeća

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Ako se slažete s korištenjem kolačića kliknite 'Slažem se'.

Više o kolačićima
Više o privatnosti
Pogledajte uredbu (EU) 2016/679 europskog parlamenta i vijeća

EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk